Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht provincie Groningen

Datum nieuwsfeit: 02-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse 09/02/99

Persberichten provincie Groningen/
Donderdag 2 september 1999

Dagelijkse berichten districten Noord, West, Midden en Oost

Hoogezand: Inbraken in auto's
De politie heeft zeven aangiften opgenomen ter zake inbraak in auto's in Hoogezand en Veendam. Uit een auto op de Pieter Langendijkstraat in Hoogezand is een accu weggenomen. Uit een auto op de Bilderdijklaan in Hoogezand een cd-wisselaar, een versterker en een minidisc. Uit een auto op de Elektron in Hoogezand een lampenset. Uit een auto op de Ruimtevaartlaan in Hoogezand meetapparatuur. Uit een auto op de Westerlaan in Hoogezand een autoradiocassetterecorder. Uit twee auto?s op de Continentenlaan in Veendam een radioCDspeler en een aantal CD's.

Wildervank: Rijksweg 33
Op de Rijksweg 33 ter hoogte van Wildervank is woensdagmorgen een snelheidscontrole gehouden. Tijdens de controle werden 836 voertuigen gecontroleerd. 19 bleken te snel te rijden. De hoogst gemeten snelheid was 119 km/h waar 100 km/h is toegestaan.

Winschoten: Te snel rijden
De politie heeft woensdagmiddag een 31-jarige man uit Leer bekeurd wegens te snel rijden op de A7 tussen afslag Scheemda en Veendam. De man reed in en auto met een door de politie geklokte snelheid van 177 km/h. de officier van justitie heeft de man fl. 900,-- boete opgelegd. De man had dit geld niet bij zich, reden waarom zijn auto voorlopig werd gestald aan het politiebureau in Hoogezand. Na betaling van de boete mag de verdachte zijn auto weer meenemen.

Veendam: Rijden onder invloed
De politie heeft wegens rijden onder invloed proces-verbaal opgemaakt tegen een 50-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man reed in een auto over de Fauna in Veendam. De uitslag van de ademanalyse is 685 ugl (norm is 235 ugl). Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hem is een rijverbod opgelegd van 8 uur en hem is een dagvaarding uitgereikt. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Veendam: Twaalf inbraken en diefstallen opgelost Met de aanhouding van vier mannen van 21 jaar uit Nieuwe Pekela, 41 jaar uit Groningen, 20 jaar uit Winschoten en 27 jaar uit Muntendam, zijn twaalf inbraken en diefstallen met een gezamenlijke buit en schade van fl. 100.000,-- opgelost. De zaken werden in juli en augustus dit jaar gepleegd door wisselende samenstellingen van de verdachten. Het gaat om een snelkraak bij een sportshop in Veendam, een diefstal van kentekenplaten in Nieuwe Pekela, een snelkraak ibij een sportshop n Winschoten, inbraak in woning in Veelerveen, snelkraak bij een juwelier in Scheemda. Bij deze inbraak hebben de daders de pui van de winkel kapot gereden met een in Winschoten gestolen auto. Verder is ingebroken in een kapsalon in Oude Pekela, een diefstal personenauto in Groningen, diefstal van een fiets in Stadskanaal, diefstal van een zestal tuinbeelden in Stadskanaal, diefstal van een bromfiets in Ter Apelkanaal en diefstal van een aanhangwagen in Sellingen. Er is nagenoeg niets van de buit teruggevonden. Drie van de vier verdacht
en zijn in gevangenhouding geplaatst en zitten nog vast. De gevangenhouding tegen de 20-jarige verdachte is geschorst. Verdachten hebben de opbrengst van de buit voornamelijk besteed aan drugs en alcohol. Proces-verbaal is opgemaakt.

Eemsmond: Aanhouding verdachte diefstal bestelbus De politie heeft een 22-jarige man uit gemeente Eemsmond aangehouden op verdenking van de diefstal van een bestelbus op 25 augustus in Uithuizen. De man bekande deze diefstal en erkende tevens onder invloed van alcohol en drugs diverse aanrijdingen die nacht te hebben veroorzaakt. Tijdens de diefstal van de bestelbus reed verdachte tegen een container aan, waardoor schade ontstond. Vervolgens reed hij een vuilniscontainer aan de Streeksterweg in Usquert kapot. Op de Pieter Hutstraat reed hij een markeringspaal kapot. Daarna ramde hij een verkeersbord op de Westerhornseweg te Usquert. Darna reed hij een lichtmast aan de Noorderstraat in Usquert omver. Op de Helmer Molemastraat te Warffum reed hij met opzet een geparkeerde auto aan. De brugleuning aan de Havenstraat te Warffum werd door hem geschampt. Tenslotte drukte de man na diens dollemansrit de auto in het water van de Usquerdermaar aan de Westerhornseweg in Usquert. De verdachte is niet in het bezit van een rijbewijs. De man erkende tevens enkele weken g
eleden een voordeurruit van een woning aan de Brouwerijstraat te Uithuizen te hebben ingeslagen. Inmiddels is de man weer in vrijhgeid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Delfzijl: Man bekent bedreiging agenten
De in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden 42-jarige man uit Delfzijl heeft de bedreiging van de twee agenten met een bijl bekend. Verder bekende hij een poging tot inbraak c.q. brandstichting bij een garage aan de Rindeboslaan in Delfzijl. Ook bekende hij de vernieling van een woonkamerruit van een woning aan de Trambaan in Farmsum. De man pleegde de feiten onder invloed van verdovende middelen. Na opmaking van het proces-verbaal is de man weer op vrije voeten gesteld.

Bellingwolde: Oprollen hennepkwekerij
In een woning aan de Hoofdweg in Bellingwolde heeft de politie woensdagmiddag een professionele hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden in twee kweekkamers 539 hennepplanten aangetroffen. In een kloonkamer werden 3.097 klonen aangetroffen. Verder trof de politie 26 assimilatielampen aan, twee bevochtigers en nog vijf ventilatoren. De verdachte, 34-jarige man uit Bellingwolde, moet nog voor de feiten worden verhoord.

Voor nadere informatie, bureau voorlichting, tel. 050-5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie