Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe zelfstandige afdeling publieksvoorlichting Tilburg

Datum nieuwsfeit: 02-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

31-8-99

Publieksvoorlichting als voorportaal
voor contacten met de burgers

Nieuwe zelfstandige afdeling in kader verbetering dienstverlening

Dienstverlening staat bij Publiekszaken hoog in het vaandel. Inspelen op vragen en wensen van de burger staat daarbij centraal. Vandaar dat binnen deze gemeentelijke dienst hard gewerkt wordt aan een nieuw dienstverleningsconcept. Bij Publiekszaken kan de burger terecht aan de balies Burgerzaken en Belastingen, Arbeid, Inkomen en Scholing en Bouwen, Wonen en Leefomgeving. Daarnaast is er het Gemeentelijk Informatiecentrum voor algemene informatie. Een van de concrete verbeteringen binnen die dienstverlening, is met ingang van september de oprichting van een zelfstandige afdeling Publieksvoorlichting binnen Publiekszaken. Tot manager Publieksvoorlichting is benoemd Eric Tulfer.

Onder het motto 'De gemeente nog dichter bij huis', zijn in de achterliggende jaren stadswinkels ingericht in de Reeshof, Berkel-Enschot en Udenhout. Recent heeft het college van b&w besloten om ook in Tilburg-Noord aan de Brucknerlaan een stadswinkel te openen die tegelijkertijd gaat functioneren als steunpunt voor de Centra voor Werk en Inkomen waarin ondermeer wordt samen gewerkt met het arbeidsbureau en de uitvoeringsinstellingen sociale zekerheid. Daarnaast worden plannen uitgewerkt voor een verbouwing van de publiekshal in Stadskantoor 1 tot Stadswinkel Centrum. Verder is onlangs door het college van b&w besloten een nieuwe Stads-VVV Tilburg op te richten. Welke vorm de nieuwe relatie Stads-VVV, publieksvoorlichting en stadswinkels zal krijgen wordt nog nader door Publiekszaken onderzocht.

Bij al deze ontwikkelingen past een nieuwe visie op publieksvoorlichting zowel binnen Publiekszaken als gemeentebreed. De komende jaren zal Publiekszaken in dit verband een ontwikkelaarsrol gaan spelen waarbij de toekomstige informatievoorziening uit drie hoofdcategorieën bestaat: fysiek (in de winkels), telefonisch (call centra) en elektronisch (Internet). Publieksvoorlichting zal dan als voorportaal dienen voor de contacten met de burgers. Daarom is het ook gewenst Publieksvoorlichting en daarmee het Gemeentelijk Informatiecentrum te integreren in de stadswinkels.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie