Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

AMD brengt 500mhz AMD-K6-2-processor met 3DNOW!-technologie

Datum nieuwsfeit: 02-09-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

AMD BRENGT 500MHZ AMD-K6-2-PROCESSOR MET 3DNOW!-TECHNOLOGIE IBM gaat Aptiva PC's uitrusten met de snelste AMD-K6-2

Sunnyvale, Californie (Verenigde Staten), 30 augustus 1999 - AMD heeft een nieuwe processor op de markt gebracht, de 500MHz AMD-K6-2 met 3DNow!-technologie. Deze processor zal, naar verwachting, in een binnenkort te introduceren IBM Aptiva consumenten-PC worden toegepast. De 9,3 miljoen transistors tellende AMD-K6-2/500, met 3DNOW!-technologie, biedt een uitzonderlijk goede prijs/prestatieverhouding, hetgeen de kleinzakelijke en thuisgebruiker met Windows- en multimedia toepassingen zeer welkom zal zijn. In alle prijsklassen biedt AMD nu processoren die zich onderscheiden door hun superieure kwaliteiten.

De AMD-K6-2/500 wordt in Austin (Texas) gefabriceerd volgens AMD's 0,25 micron vijflaags metaaltechnologie met interne doorverbindingen en 'shallow trench'-isolatie. De behuizing is Super7-compatible: een grid array van 321-keramische pinnen (CPGA) met C4 flip-clip contact-technologie.

3DNow!-technologie
De 3DNow!-technologie, ontwikkeld door AMD, was de eerste innovatie in de x86-architectuur, die de bewerkingen met intensieve drijvende-komma, zoals die bij 3D graphics en multimedia-applicaties veel voorkomen, belangrijk verbeterde. De processor gebruikt SIMD (Single Instruction Multiple Data) en andere prestatieverbeteringen, die de applicaties op de computer verrijken met een ongekende visuele en geluidsweergave. Het aantal personal computers met 3DNow! bedraagt momenteel wereldwijd al meer dan 15 miljoen, in alle prijsklassen. De belangrijkste applicatie-programmeer-interfaces (API's) ondersteunen momenteel 3DNow!, zoals DirectX 6.x van Microsoft en OpenGL API's van SGI (het vroegere Silicon Graphics). Ook vele hard- en softwareproducten zijn voor 3DNow! geoptimaliseerd. Een gedetailleerde lijst van producten die de 3DNow!-technologie
ondersteunen, is te vinden op de AMD-website:
www1.amd.com/products/cpg/3dnow/optimized.
Een opgave van bekende software-titels die voor de 3DNow! geoptimaliseerd zijn, kan online opgevraagd worden in de 3DNow!-technologie-sectie van chumbo.com.

Prijzen
De AMD-K6-2/500-processor kost $167 per stuk bij afname van minimaal 1000 exemplaren.

Over AMD
AMD (Advanced Micro Devices) is wereldwijd leverancier van geintegreerde elektronische schakelingen voor computers, netwerk- en communicatie-apparatuur. AMD produceert microprocessoren, flash-geheugens, programmeerbare logische schakelingen en producten voor communicatie- en netwerktoepassingen. De onderneming is opgericht in 1969 en gevestigd in Sunnyvale, Californie (Verenigde Staten). In 1998 behaalde AMD een omzet van meer dan $2,5 miljard.
Voor meer informatie kan men terecht op de website: www.amd.com. Men kan ook bellen met de technische hotline: 00 44-1276-803299 of een e-mail sturen aan: (euro.tech@amd.com).

Voorbehoud
Dit persbericht bevat toekomstverwachtingen. Deze uitlatingen zijn gedaan onder normaal voorbehoud van onvoorziene gebeurtenissen of onverwachte ontwikkelingen.

Voor de redactie:
PBA Benelux, Anne Breimer, tel: (+31) 70 - 358 93 78 of email: anne@berg-kleijn.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie