Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drs Smit waarnemend burgemeester Zwartsluis

Datum nieuwsfeit: 02-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

Zwolle, 2 september 1999

DRS H. SMIT WAARNEMEND BURGEMEESTER VAN ZWARTSLUIS

Commissaris van de Koningin, mr. J.A.M. Hendrikx heeft de heer drs. H. Smit te Hardenberg met ingang van 16 november 1999 benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Zwartsluis. Door het aanstaande vertrek van de huidige waarnemend burgemeester, de heer H.J. van der Woude, die per 16 november 1999 benoemd is tot burgemeester van Dinxperloo, is het burgemeestersambt in eerstgenoemde gemeente op die datum vacant. Zwartsluis is opgenomen in de ontwerp-regeling gemeentelijke herindeling West-Overijssel, vastgesteld door Provinciale Staten van Overijssel in 1997. Gelet hierop heeft de commissaris conform het beleid van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en na overleg met het gemeentebestuur van Zwartsluis, besloten om het ambt ook thans te laten vervullen door een waarnemend burgemeester.

De heer Smit is 65 jaar en lid van het CDA. Hij was tot 1 september jl. burgemeester van de gemeente Hardenberg, uit welke functie hij eervol is ontslagen in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. De heer Smit is zijn burgemeestersloopbaan begonnen in Zwartsluis (1980-1985). Daarna was hij achtereenvolgens als burgemeester werkzaam in Dalfsen (1985-1989) en in Hardenberg (1989-1999). Daarvoor was hij als leraar geschiedenis werkzaam in het onderwijs (1956-1980).

Informatie: Provincie Overijssel, team communicatie, Toon Schuiling tel: 038 425 23 12.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie