Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Akkoord over verkoop UNA-aandelen

Datum nieuwsfeit: 02-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

AKKOORD OVER VERKOOP UNA-AANDELEN

De minister van Economische Zaken heeft toestemming verleend voor de verkoop van de aandelen van energieproductiebedrijf UNA aan het Amerikaanse bedrijf Reliant Energy. Voor de gemeente Utrecht, als aandeelhouder UNA betekent dit dat er op korte termijn een bedrag van f 100 miljoen beschikbaar komt dat kan worden ingezet bij de begroting 2000. Het college van burgemeester en wethouders constateert dat een en ander conform de besluitvorming in de gemeenteraad is verlopen en komt in het kader van de begroting 2000 met een voorstel waarbij de opbrengsten worden besteed aan structuurversterkende maatregelen in de stad.

In maart van dit jaar heeft de gemeenteraad ingestemd met de verkoop van de UNA-aandelen aan Reliant Energy. Het college van burgemeester en wethouders kreeg de bevoegdheid om hierover een overeenkomst te sluiten met betrokken partners. De voorgenomen overname van de aandelen werd ter goedkeuring voorgelegd aan de minister van Economische Zaken. In de afgelopen maanden heeft intensief overleg plaatsgevonden tussen de UNA (aandeelhouders), Reliant Energy en het ministerie van Economische Zaken. Zoals gezegd heeft dit vandaag tot toestemming van de minister van EZ geleid.

De verkoop van de UNA-aandelen aan Reliant zal in drie tranches plaatsvinden: september en december 1999 en maart 2000. Voor de gemeente Utrecht zal de opbrengst minimaal 350 miljoen bedragen waarvan f 100 miljoen beschikbaar is voor de begroting 2000, conform de besluitvorming bij de Voorjaarsnota.

Het college van burgemeester en wethouders constateert dat de toekomst van UNA en de werkgelegenheid verzekerd zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie