Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Introductie Amsterdam Exchanges All-Share Indices

Datum nieuwsfeit: 02-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht Amsterdam Exchanges

02 Sep 1999 Introductie Amsterdam Exchanges All-Share Indices

INTRODUCTIE VAN DE AMSTERDAM EXCHANGES ALL-SHARE INDICES

Achtergrond

Vanaf donderdag 2 september 1999 zal Amsterdam Exchanges de Amsterdam Exchanges All-Share Indices introduceren. De indices geven de trends weer van verschillende aandelenklassen. Aandelen worden daarbij ingedeeld op grond van criteria die variëren van marktkapitalisatie en liquiditeit tot de economische groep en sector waarin het bedrijf actief is. Alle indices wegen de samenstellende aandelen naar marktkapitalisatie. De indexstand wordt berekend door de som te nemen van het aantal uitstaande aandelen vermenigvuldigd met de laatst bekende koers en dit getal door de zogenaamde divisor te delen. Het door de indices gebruikte aantal uitstaande aandelen wordt op dagbasis bijgehouden.

Karakteristieken

De Amsterdam Exchanges All-Share Indices hebben een niveau van 1000 punten op 31 december 1998, gelijk met de introductie van de euro. De Amsterdam Exchanges All-Share Indices worden elke 15 seconden verspreid tussen 09.00 uur en 16.30 uur Amsterdamse tijd. De indices kennen een zogenaamde pre-open status tussen 09.00 uur en de officiële opening van de indices. De openingswaarde van de indices wordt bepaald wanneer gehandeld is die aandeelfondsen die 75% van de marktkapitalisatie van de index uitmaken. De slotwaarde van de indices wordt bepaald om 16.30 uur. De Amsterdam Exchanges All-Share Indices geven gedurende de dag een indicatie van de trends van alle aandelen (zoals bepaald door het reglement van de Amsterdam Exchanges All-Share Indices) die genoteerd zijn op de Officiële Markt en de Nieuwe Markt van de effectenbeurs van Amsterdam Exchanges N.V.. De economische groep en sector indices gebruiken het Amsterdam Exchanges Classificatie Systeem dat is overgenomen van het FTSE International Classification System. Hierdoor kan het systeem gebruikt worden voor vergelijkingen tussen industriegroepen, sectoren en de markt als geheel in Nederland en over de grenzen heen.

Onderhoud

De Amsterdam Exchanges All-Share Indices worden onderhouden op een dagelijkse basis. Alle coporate actions en uitbreidingen van genoteerde aandelen worden in de indexberekening opgenomen op de datum dat deze definitief zijn. Alle fondsen die in notering worden genomen en die zich kwalificeren voor opname in de Amsterdam Exchanges All-Share Indices, worden in de indices opgenomen op de tweede dag van verhandeling. De sectorindeling van de fondsen opgenomen in de Amsterdam Exchanges All-Share Indices wordt elk kwartaal geëvalueerd. Deze evaluaties vinden plaats op de derde vrijdag van januari, april, juli en oktober. Alle aanpassingen naar aanleiding van de evaluatie worden geëffectueerd op de eerste handelsdag van de op de evaluatie volgende maand (februari, mei, augustus en november).

AMSTERDAM EXCHANGES ALL-SHARE INDICES

* AAX- Amsterdam Exchanges All-Share Index

geeft een indicatie van de algemene trends van alle genoteerde aandelen op de Officiële Markt en de Nieuwe Markt van de effectenbeurs van Amsterdam Exchanges N.V., zoals bepaald door het reglement van de Amsterdam Exchanges All-Share Indices. De index is een marktkapitalisatie-gewogen index.

* AAEX- Amsterdam Exchanges All-Share Index - AEX Stocks

geeft een indicatie van de algemene trends van de in de Amsterdam Exchanges-index® opgenomen fondsen. Deze index geeft een beeld van de prestaties van de 25 meest verhandelde fondsen (zoals bepaald door het reglement voor de Amsterdam Exchanges-index® ten tijde van de jaarlijkse herweging) zonder de beperkingen van een aanpassing van het gewicht in de index, door een limiet op de marktkapitalisatie.
* AAMX - Amsterdam Exchanges All-Share Index - AMX Stocks

geeft een indicatie van de algemene trends van de in de Amsterdam Midkap-index® opgenomen fondsen. Deze index geeft een beeld van de prestaties van de 26 tot en met 50 meest verhandelde fondsen (zoals bepaald door het reglement voor de Amsterdam Midkap-index® ten tijde van de jaarlijkse herweging) zonder de beperkingen van een aanpassing van het gewicht in de index, door een limiet op de marktkapitalisatie.
* AAXX - Amsterdam Exchanges All-Share Index - Excluding AEX & AMX Stocks

geeft een indicatie van de algemene trends van alle genoteerde aandelen op de Officiële Markt en de Nieuwe Markt van de effectenbeurs van Amsterdam Exchanges N.V. met uitzondering van de fondsen die zijn opgenomen in de Amsterdam Exchanges-index® en de Amsterdam Midkap-index®. De index geeft een beeld van de prestaties van de nieuwe, minder liquide of kleinere fondsen.

* ASCX - Amsterdam Exchanges All-Share Index - Smaller Companies

geeft een indicatie van de algemene trends van alle genoteerde aandelen op de Officiële Markt en de Nieuwe Markt van de effectenbeurs van Amsterdam Exchanges N.V. met uitzondering van de fondsen die zijn opgenomen in de Amsterdam Exchanges-index®, de Amsterdam Midkap-index® en alle fondsen met een grotere marktkapitalisatie dan 0,4% van de totale marktkapitalisatie van de Amsterdam Exchanges All-Share Index (AAX) ten tijde van de evaluatie elk kwartaal. De index geeft een beeld van de prestaties van de kleine of minder liquide fondsen.
* ANMX - Amsterdam Exchanges All-Share Index - NMAX Stocks

geeft een indicatie van de algemene trends van de in de Amsterdam Nieuwe Markt-index opgenomen fondsen. Deze index geeft een beeld van de prestaties van fondsen genoteerd aan de Nieuwe Markt van de effectenbeurs van Amsterdam Exchanges N.V..

* E(xx) - Amsterdam Exchanges All-Share Index - Economic Groups

geeft een indicatie van de specifieke trends van de fondsen die actief zijn in een bepaalde economische groep. De indices maken vergelijkingen mogelijk tussen economische groepen onderling en tussen economische groepen in verschillende landen. Er zijn op dit moment 10 economische groep-indices.

* S(xx) - Amsterdam Exchanges All-Share Index - Industry Sectors

geeft een indicatie van de specifieke trends van de fondsen die actief zijn in een sector. De indices maken vergelijkingen mogelijk tussen sectoren onderling en tussen sectoren in verschillende landen. Er zijn op dit moment 39 sector-indices.

Amsterdam Exchanges All-Share Indices

De Amsterdam Exchanges All-Share Indices bestaan uit de volgende indices:

AMSTERDAM EXCHANGES ALL-SHARE SERIES (Code)

Amsterdam Exchanges All-Share Index AAX

Amsterdam Exchanges All-Share Index AEX Stocks AAEX

Amsterdam Exchanges All-Share Index AMX Stocks AAMX

Amsterdam Exchanges All-Share Index (excluding AEX & AMX Stocks) AAXX

Amsterdam Exchanges All-Share Index Smaller Companies ASCX

Amsterdam Exchanges All-Share Index NMAX Stocks ANMX

AMSTERDAM EXCHANGES ECONOMIC GROUPS & INDUSTRY SECTORS (Economic Groups in Bold)

RESOURCES ERS

Mining SMG

Oil & Gas SOG

BASIC INDUSTRIES EBI

Chemicals SCH

Construction & Building Materials SCB

Forestry & Paper SPA

Steel & Other Metals SSM

GENERAL INDUSTRIES EGI

Aerospace & Defence SAD

Diversified Industrials SDI

Electronic & Electrical Equipment SEE

Engineering & Machinery SEM

CYCLICAL CONSUMER GOODS ECG

Automobiles SAU

Household Goods & Textiles SHG

NON-CYCLICAL CONSUMER GOODS ENCG

Beverages SBV

Food Producers & Processors SFP

Health SHL

Packaging SPK

Personal Care & Household Products SPC

Pharmaceuticals SPH

Tobacco STB

CYCLICAL SERVICES ECS

Distributors SDB

General Retailers SGR

Leisure, Entertainment & Hotels SLE

Media & photography SME

Restaurants, Pubs & Breweries SRP

Support Services SSP

Transport STP

NON-CYCLICAL SERVICES ENCS

Food & Drug Retailers SFD

Telecommunication Services STC

UTILITIES EUT

Electricity SEL

Gas Distribution SGS

Water SWT

FINANCIALS EFI

Banks SBK

Insurance SIN

Life Assurance SLA

Investment Companies SIC

Real Estate SRE

Specialty & Other Finance SOF

INFORMATION TECHNOLOGY EIT

Information Technology Hardware SIH

Software & Computer Services SSC

In het samenwerkingsverband van Amsterdam Exchanges, Brussels Exchanges and Bourse de Luxembourg hebben Brussels Exchanges and Bourse de Luxembourg de intentie aangekondigd om de FTSE International Classification System te implementeren, zoals gebruikt door Amsterdam Exchanges voor de Amsterdam Exchanges All-Share Indices. De invoering van het FTSE International Classification System verzorgt duidelijkheid en eenvoud bij economische groep en sector vergelijkingen in de Benelux.

Amsterdam Exchanges zal ook herbeleggingsversies van alle hiervoor genoemde indices publiceren. De herbeleggingsindices zullen als einde-dag waarden bekend worden gemaakt.

Reglementen, brochures, historische indexwaarden en andere informatie kan gevonden worden op de AEX internetsite: www.aex.nl

Real-time Amsterdam Exchanges All-Share Index waarden zijn verkrijgbaar via:

AEX-Data Services b.v.

Postbus 19163

1000 GD Amsterdam

Tel. 020 - 550 4613

Fax. 020 - 550 4924

De naam Amsterdam Exchanges All-Share Indices is geregistreerd. Licenties kunnen worden aangevraagd bij:

Karen Velserboer

Marketing Research & Development

Postbus 19163

1000GD Amsterdam

Tel. 020 - 550 4105

Fax. 020 - 550 4912

© Amsterdam Exchanges / Pers en Public Affairs

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...