Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Project 'Doorstart' Almere veelbelovend van start

Datum nieuwsfeit: 02-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Almere

Persbericht 224

2 september 1999

'69% van begeleide jongeren 'slaagt'
PROJECT DOORSTART VEELBELOVEND VAN START

Het Almeerse project 'Doorstart' is veelbelovend van start gegaan. Wethouder Lies Spruit (onder meer Jongerenwerk) presenteerde vandaag de eerste tussenrapportage van het project Doorstart tijdens een persbijeenkomst in het stadhuis van Almere. "De begeleiding begint duidelijk z'n vruchten af te werpen, zo'n 69% van de begeleide jongeren vertoont nu weinig tot geen crimineel gedrag meer." In de periode van oktober 1998 tot maart 1999 zijn 18 jongeren begeleid door het Doorstart team. Ook in de periode van maart tot september zijn de resultaten positief: tot september zijn 23 van de 29 jongeren geslaagd. "De Doortstart-methode werkt tot nu toe goed. Zes van de acht jongeren 'slaagt' aan het eind van de begeleiding," aldus wethouder Spruit.

"Eén van de succesfactoren van Doorstart is de samenwerking met verschillende organisaties zoals het Woonbureau, stichting de Schoor, de wijkagenten, de Sociale Dienst en de leerplichtambtenaar. Dit heeft zeker bijgedragen aan de goede start. Door een goede afstemming tussen de verschillende organisaties krijgen de jongeren een afgemeten begeleiding die de slagingskans aanzienlijk verbetert."

Het project
Doorstart richt zich op jongeren van 12 tot 20 jaar die zich schuldig maken aan zwaardere vormen van crimineel en onmaatschappelijk gedrag en hun schoolcarrière (dreigen) te beëindigen. Het project wordt voor een periode van twee en een half jaar voor 50% gesubsidieerd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en 50% door de gemeente Almere. Het project Doorstart biedt jongeren die daarvoor in aanmerking komen een korte, intensieve en individuele begeleiding, gericht op het ontwikkelen van nieuwe maatschappelijke mogelijkheden. Dit gebeurt door ze te steunen bij het vinden van een opleiding, werk en een stabiele leefsituatie. Problemen op het gebied van huisvesting of financiën worden binnen een half jaar opgelost. Op deze manier krijgen deze jongeren de kans om te werken aan een meer stabiele toekomst. Kenmerkend voor de Doorstart-methode is dat er gebruik wordt gemaakt van de positieve krachten van de jongeren zelf.


bron: Afdeling communicatie, Gemeente Almere

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie