Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Haarlemmermeer opent nieuwe skatebaan

Datum nieuwsfeit: 03-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlemmermeer


* Persberichten


+ 31 augustus 1999

.. Neerlands mooiste skatebaan op 3 september spetterend geopend

Op vrijdagavond 3 september om 20:30 vindt de officiële opening plaats van de nieuwe skatebaan op het Raadhuisplein in Hoofddorp. Wethouder Jacqueline van Popering verricht de openingshandeling. Honderden skaters hebben de skatebaan de afgelopen weken al uitgeprobeerd.

Neerlands mooiste skatebaan bevindt zich in Haarlemmermeer, pal voor het Raadhuis. De baan is vlak voor de zomervakantie officieus opengesteld en werd vanaf dag 1 intensief gebruikt. Dagelijks waren en zijn tientallen jongeren op de baan te vinden. Uit de wijde omtrek van Haarlemmermeer (onder andere uit Amsterdam en zelfs uit het buitenland) komen skaters de baan proberen. De skatebaan is door de gemeente betaald, en werd gebouwd nadat een groep Haarlemmermeerse jongeren een handtekeningenactie was begonnen. De baan is ontworpen door bureau Carve uit Amsterdam. De baan heeft diverse niveauverschillen en biedt daardoor veel variatie voor zowel beginners als gevorderden en voor zowel inliners als skateboarders. Het gevaarte is 20 bij 25 meter, geheel uitgevoerd in beton en daardoor geluidsarm. De meeste 'traditionele' skatebanen in Nederland zijn gemaakt van staal, hout of kunststof en die produceren aanzienlijk meer geluid.
Op vrijdag 3 september om 20:30 uur wordt de baan feestelijk geopend. Wethouder Jacqueline van Popering (maatschappelijk welzijn, waaronder jeugdbeleid) gaat de openingshandeling verrichten. De baan is die avond speciaal voor de gelegenheid verlicht. Voorafgaand aan de opening kunnen de aanwezige jongeren meedoen aan een verloting van een skateboard en diverse caps, die de skateshop Double F uit Hoofddorp ter beschikking stelt. Direct na de officiële opening geven de promoteams Rollerblade en Double F Demoteam skatedemonstraties. Verder is er muziek, popcorn en fris. En natuurlijk de mogelijkheid om zelf te skaten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Yvonne de Groot; 023-5676246
of - in spoedgevallen - 06-25447790.
Vertegenwoordigers van de media zijn uiteraard van harte welkom bij het openingsfeest.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie