Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Foto's: "Impressies van Liberia" in Volkenkundig museum

Datum nieuwsfeit: 03-09-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

In het kader van de fotomanifestatie Noorderlicht wordt in het Volkenkundig museum "Geradus van der Leeuw" de Fototentoonstelling "Impressies van Liberia", foto's van Tina Rolff gepresenteerd van 2 september tot 1 november 1999.

Tina Rolff: "Door gebrek aan wegen en landkaarten was in 1951 een groot gedeelte van Liberia onbekend, ontoegankelijk en onbewoond gebleven. Behalve enkele korte wegen dicht bij de kust doorkruiste slechts een ongeplaveide weg Liberia.
Voor Jan, mijn man en zes andere Hollanders was Tappita het begin van een kaarteringsproject tussen Tappita en Tchien in Noordoost Liberia. Ik was de enige vrouw die haar echtgenoot vergezelde. Dit avontuur gaf mij een unieke gelegenheid om een totaal andere wereld te leren kennen. Wij woonden als nomadenin kleine dorpen, evenals de bewoners in klei en bladerhutten. Mijn buren konden hun rituelen en ceremonies niet uitstellen omdat wij er waren. Nu, bijna een halve eeuw later is Liberia verwoest en het oude levenspatroon dat ik gezien heb en waar ik gedeeltelijk aan heb deelgenomen, verdwenen.
Van de vele foto's die ik in1951/52 in Liberia maakte zijn er nu veertien tentoongesteld.

Het museum is geopend van di. t/m vr. van 10.00 tot 16.00 uur en za. en zo. van 13.00 tot 17.00 uur
Nieuwe Kijkin 't Jatstraat 104, 9712 Sl Groningen
I

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie