Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe cursussen oud-schrift in Bredase stadsarchief

Datum nieuwsfeit: 03-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

NIEUWE CURSUSSEN OUD-SCHRIFT IN BREDASE STADSARCHIEF

Bij voldoende belangstelling gaat het Bredase Stadsarchief in oktober van start met nieuwe cursussen Oud-Schrift. De cursussen zijn bedoeld voor amateur-historici, genealogen en andere belangstellenden en zijn zowel voor beginners als voor gevorderden. Tijdens de cursus leert men oude documenten (vanaf de 15e tot en met 18ee eeuw) lezen en begrijpen. De lokaal-historische aspecten van de geselecteerde oefenteksten krijgen de nodige aandacht.

De lessen worden één keer per veertien dagen op maandagavond gegeven van 19.30 tot 21.00 uur in het Stadsarchief aan Parade 10 in Breda. Het aantal deelnemers per cursus zal op ongeveer 15 personen liggen. Het cursusgeld bedraagt f95,-- (inclusief lesboek). De cursus voor beginners wordt gegeven door de heer G.W.G. van der Heijden, die voor gevorderden door de heer H.D. Wessels.

Inlichtingen en opgeven

Voor nadere informatie over de cursus Oud Schrift kan men terecht bij het Stadsarchief Breda aan Parade 10 (ingang Keizerstraat). Het Stadsarchief is telefonisch bereikbaar op nummer (076) 529 44 29. Het postadres is: postbus 90156, 4800 RH Breda. Belangstellenden kunnen zich vóór 1 oktober 1999 aanmelden.

Breda, 3 september 1999

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie