Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bastiaans start op eerste rij in Renault Mégane Trophy

Datum nieuwsfeit: 04-09-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSINFORMATIE KROON RACING

Bastiaans op eerste rij

Zandvoort, 4 september 1999 Kroon Racing's Phil Bastiaans start zondag de race voor de Marlboro Renault Mégane Trophy op Circuit Park Zandvoort vanaf de tweede positie. Bastiaans heeft daardoor een prima uitgangspositie voor de race. De Kroon Racer start morgen ook in de Renault Sport Clio Trophy. Die race begint hij als zestiende.

Bastiaans (regerend kampioen van de Marlboro Renault Mégane Trophy) keek met gemengde gevoelens terug op de training met de Mégane. "De auto stuurde super maar motorisch was het niet helemaal zoals ik wilde. Een tweede plaats is natuurlijk prima, en geeft mij genoeg kansen voor de overwinning, maar ik kan pas echt tevreden zijn na een training als ik de snelste tijd op de klokken zet. En dat lukte deze keer niet."

De andere Kroon Racers waren ook niet helemaal tevreden. Evert Kroon, die als zestiende start: "Ik reed lekker en de auto ging als een speer maar steeds als ik een snelle ronde reed werd ik opgehouden. Zelfs in mijn beste ronde kon ik niet echt snel door Bos Uit." Rembert Berg kwalificeerde zichzelf als 22e. De nummer twee in het klassement voor de Junior Cup was zwaar teleurgesteld. "Ik kon echt niet harder. Het ging vandaag gewoon niet. Voor de race gaan we de afstelling van de auto veranderen. Hopelijk kan ik tijdens de race een aantal plaatsen goedmaken." Olav Mol eindigde één plek achter Berg, op de 23e plaats. Ook hij wil het in de race beter doen. Chris Zegers scoorde in het veld van dertig deelnemers de 27e plaats. Zegers reed voor het eerst een kwalificatietraining op een droge baan. Hij gebruikte deze training vooral om ervaring op te doen. Ervaring die hij morgen in de race hard nodig zal hebben, want dan zal het er ongetwijfeld weer heet aan doe gaan.

Renault Sport Clio Trophy
Kroon Racing komt morgen ook in actie bij de race voor de Renault Sport Clio Trophy. Phil Bastiaans start de race voor deze sterkbezette Europese raceserie vanaf de zestiende plaats. De Fransman Ruffier start vanaf de eerste positie.

Bastiaans: "De zestiende plek is zo ongeveer de plaats waar wij thuishoren. Althans, in de training. In de race wil ik morgen goed starten en de eerste ronden zonder schade doorkomen. Er zullen ongetwijfeld veel uitvallers zijn. Als ik blijf rijden schuif ik automatisch op naar voren. Als ik dan ook nog een aantal coureurs kan inhalen is het absoluut mogelijk om goed te scoren."

Training Marlboro Renault Mégane Trophy, Circuit Park Zandvoort, 4 september 1999 1 John de Vos 2:00.192, gemiddelde snelheid 128.794 km/u 2 Phil Bastiaans
3 Sebastiaan Bleekemolen
16 Evert Kroon
22 Rembert Berg
23 Olav Mol
27 Chris Zegers

Training Renault Sport Clio Trophy, Circuit Park Zandvoort, 4 september 1999 1 James Ruffier (F) 1:52.761, gemiddelde snelheid 137.282 km/u 2 Luca Rangoni (I)
3 Andrej Kulundzic (YUG)
16 Phil Bastiaans (NL)

Voor meer informatie: Kroon Racing; telefoon 0297 – 254326, fax 0297 – 254346, Email info@kroon-racing.nl of kijk op www.kroon-racing.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie