Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bloemencorso Aalsmeer komt naar Zaanstad

Datum nieuwsfeit: 04-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zaanstad

BLOEMENCORSO AALSMEER KOMT NAAR ZAANSTAD

Op zaterdag 4 september a.s. brengt het Aalsmeerse Bloemencorso een bezoek aan Zaanstad. Ter gelegenheid van 25 jaar Zaanstad rijdt een volledig verlichte parade door het centrum van Zaanstad en zal om ca. 21.30 uur ter hoogte van de Burcht defileren.

Het Aalsmeerse Bloemencorso 'Over Leven' rijdt dit jaar in het teken van het Koninging Wilhelminafonds (KWF). Het fonds wil hiermee de aandacht vestigen op vijftig jaar kankerbestrijding in Nederland. Alle wagens beelden activiteiten uit van de Nederlandse Kankerbestrijding/Koningin Wilhelminafonds. Op deze manier brengen honderden vrijwilligers van het corso hulde aan het werk van de duizenden vrijwilligers van het KWF. Het geld dat de collectanten jaarlijks ophalen, draagt bij tot de ontwikkeling van het kankeronderzoek dat in Nederland in een ver gevorderd stadium is.

Het bloemencorso rijdt dit jaar voor de 52e keer met twintig praalwagens en ca. veertig luxe wagens en bijzondere voertuigen. Al deze wagens zijn voorzien van bloemen en planten en figurerende mensen. In Zaandam lopen bovendien negen Zaanse drumbands en fanfares mee.

De route van de stoet luidt als volgt:
Rustenburg (hier voegend muziekkorpsen in) - ca. 21.00 uur Vinkenstraat
Westzijde
Dam
Damkade
Wilhelminakade
Wilhelminastraat (defileerpunt voor de Burcht) - ca. 21.30 uur Peperstraat
(vervolgens via Wibautstraat richting Zaandam-Zuid

Zaanstad, 13 juli 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie