Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drenthe experimenteert met betonverharding op N375

Datum nieuwsfeit: 06-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

Stremming N375 Meppel-Pesse
Provincie experimenteert met betonverharding

Assen, 30 augustus 1999
Persberichtnummer 99-149Aannemer Schagen begint maandag 6 september in opdracht van de provincie Drenthe met de aanleg van een rotonde in de N375 bij Meppel-Noord. Zowel de rotonde als het aansluitende weggedeelte tot aan de Drentsche Hoofdvaart wordt gemaakt van beton. De provincie gebruikt de betonverharding van de weg als proefvak om verschillende manieren van fundering te testen. Tijdens de werkzaamheden is het weggedeelte afgesloten voor het autoverkeer. Omleidingsroutes zijn met borden aangegeven. Fietsers en bromfietsers kunnen gebruik blijven maken van het aanwezige fietspad.

De verkeersafwikkeling op het kruispunt bij het industrieterrein laat nu te wensen over. Dankzij een rotonde wordt de bereikbaarheid verbeterd.
Omdat over het weggedeelte steeds meer vrachtverkeer rijdt heeft de provincie gekozen voor beton in plaats van asfalt als wegverharding. Beton is iets kostbaarder in aanleg, maar heeft een langere levensduur en vraagt minder onderhoud.

In het proefvak gaat de provincie op twee manieren funderen. Op een gedeelte wordt een 25 cm dikke betonlaag deels op de bestaande fundering gelegd, terwijl op een ander gedeelte de ondergrond volledig wordt uitgegraven en voorzien van een geheel nieuwe fundering. De provincie wil na verloop van tijd het gedrag van de weg met de verschillende funderingsvormen onderzoeken.

De kosten voor het totale project bedragen bijna 1,5 miljoen gulden. De provincie Drenthe en de gemeente Meppel dragen allebei een deel van de kosten en er zijn subsidies beschikbaar uit Europa en het ISP.

De werkzaamheden duren naar verwachting tot medio december 1999. De N375 wordt gedurende die periode afgesloten tussen de westelijke op- en afrit van de A32 (Meppel-Steenwijk) en de Steenwijkerstraatweg. Tijdens de werkzaamheden kunnen alleen fietsers gebruikmaken van het naastliggende fietspad. Het doorgaande verkeer op de N375 wordt omgeleid via de A32 (afrit
4 "Havelte") en de Steenwijkerstraatweg. Deze omleiding wordt ook gebruikt voor het verkeer vanaf de A32 met bestemming de Meppeler industrieterreinen en richting Zwartsluis.
Het industrieterrein Noord en de woonwijk Haveltermade zijn via een noodweg bereikbaar.
De omleidingsroutes worden met borden aangegeven.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie