Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Compaq introduceert Professional Workstation AP200

Datum nieuwsfeit: 06-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Compaq

Voor single-processing toepassingen waar niet gemiddelde grafische prestaties benodigd zijn biedt het Compaq Professional Workstation AP200 uitkomst. Deze budgetvriendelijke machine onderscheidt zicht door kracht, eenvoud & flexibiliteit en rendement.

Kracht
Het Professional Workstation AP200 is leverbaar met een Pentium II respectievelijk Pentium III processor met 100-MHz front side bus en is voorzien van de Intel 440BX AGP chipset. Deze technologie staat garant voor voldoende verwerkingskracht voor de meest uiteenlopende toepassingen. Het werkgeheugen bedraagt standaard 64 MB of 128 MB, maar kan desgewenst worden uitgebreid tot 768 MB. De vaste schijf heeft een opslagcapaciteit van 6,4 GB of 10-GB en maakt gebruik van de Ultra ATA architectuur met piek-doorvoersnelheden tot 30 MB/sec. Wanneer een hogere bandbreedte nodig is kan voor modellen een 9,1-GB Wide-Ultra SCSI-3 vaste schijf (40 MB/sec; ondersteunt concurrent processing) worden gekozen.

Alle modellen zijn uitgerust met een 32X MAX tray-load cd-rom-drive en een Compaq NC3121 10/100-TX Intel netwerk-adapter.

Eenvoud & flexibiliteit
De behuizing van het Professional Workstation AP200 kan of als desktop of als tower worden geplaatst. Hiertoe kan de schijfhouder met onder meer de cd-rom-drive op eenvoudige 90º worden gedraaid, zodat cd-rom's altijd horizontaal kunnen worden geladen.

Het Professional Workstation ondersteunt de krachtige 2D AGP Millennium van Matrox en de veelzijdige 2D3D AGP GLoria Synergy+ van ELSA en de nieuwste versie hiervan, de Synergy II. Deze heeft 32 MB videogeheugen, combineert krachtige 2D prestaties met volwaardige OpenGL ondersteuning en is daardoor geschikt voor een breed scala aan 2D èn 3D applicaties. Bovendien ondersteunt het Professional Workstation AP200 de geavanceerde 3D Oxygen GVX1 grafische controller van 3DLabs.

Rendement
Zoals alle Professional Workstations is ook de AP200 Serie uitgebreid getest voor de meest gangbare toepassingen en interoperability software. En natuurlijk is ook deze machine volledige beheerbaar onder Compaq Insight Manager, waardoor u verzekerd bent van de laagste Total Cost of Ownership. Want een Professional Workstation van Compaq bent u niet alleen verzekerd van topprestaties maar ook van toprendement.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie