Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nipo presenteert mening bevolking over SP-plan kinderbijslag

Datum nieuwsfeit: 06-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NIPO PRESENTEERT MENING BEVOLKING OVER SP-PLAN ANDER STELSEL KINDERBIJSLAG

Vanmiddag om 14.00 uur presenteert het NIPO de resultaten van een onderzoek naar de mening van de bevolking over het SP-plan om te komen tot een inkomensafhankelijke kinderbijslag.

De SP wil de kinderbijslag voor gezinnen met een netto-inkomen tussen de 100.000 en 200.000 gulden via een glijdende schaal afbouwen tot nul bij een inkomen hoger dan twee ton. Het geld dat daardoor vrijkomt wil de SP geven aan de gezinnen met een inkomen lager dan 36.000 gulden netto.

Dit plan maakt onderdeel uit van het Plan van de Jeugd dat eveneens vanmiddag in Nieuwspoort wordt gepresenteerd.

In dit Plan wordt onder andere ook gepleit voor meer preventieve jeugdzorg door middel van het instellen van jeugd-ondersteuningsbureau's op wijkniveau, het afschaffen van de ouderbijdrage in het onderwijs en het opnemen van het schoolzwemmen in het onderwijsprogramma.

Ook wil de SP een staatssecretaris voor Jeugdzaken die tot taak heeft al het beleid - oud en nieuw - speciaal te beoordelen op de effecten voor kinderen en jongeren. Bovendien kan die persoon borg staan voor een meer integrale aanpak van alles wat met de belangen van kinderen en jongeren te maken heeft.

Meer info: Agnes Kant
070 - 318 2804 of 06 5126 2918

 

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie