Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP werft 2500 handtekeningen in één dag tegen uitzetting

Datum nieuwsfeit: 06-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nieuws van de Socialistische Partij

Ruim 2500 handtekeningen in één dag


06-09-99

De eerste dag van de handtekeningenactie voor de Poolse mevrouw Warntjes-Siermantowska leverde een klinkend resultaat op: ruim 2500 hanekeningen. De komende twee weken wil het actiecomité NIET UITZETTEN MAAR RECHTZETTEN de 10.000 halen.

De door het actiecomité NIET UITZETTEN MAAR RECHTZETTEN gestarte handtekeningen-campagne blijkt aan te slaan. Afgelopen zaterdag werden in de stadscentra van Breda, Tilburg, Bergen op Zoom, Roosendaal, Dongen en Oosterhout ruim 2500 handtekeningen opgehaald

Het actiecomité wil met deze actie bereiken dat mevrouw Warntjes-Siermantowska ons land niet wordt uitgezet en bovendien dat de wettelijke regeling wordt gewijzigd. Overlijden van de partner mag geen reden zijn om de hier achterblijvende buitenlandse partner een verblijfsvergunning te weigeren.

Naast deze handtekeningencampagne maakt het actiecomité een zwartboek aan de hand van de verhalen van mensen met soortgelijke ervaringen als mevrouw Warntjes-Siermantowska.
Zowel de handtekeningen als het zwartboek zullen aan staatssecretaris Cohen en de Tweede Kamer worden aangeboden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie