Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht stad Groningen

Datum nieuwsfeit: 07-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen-Haren 09/07/99

Persberichten stad Groningen/
Dinsdag 7 september 1999

Dagelijkse berichten district Groningen/Haren

Man berooft van gsm en geld
Een 29-jarige man uit Groningen is in de nacht van zondag op maandag door twee nog onbekende mannen overvallen nabij de nieuwbouw in de Boteringesingel. Het slachtoffer werd geslagen en met een scherp voorwerp in de buik gestoken. De buit bedroeg een mobiele telefoon en een paar honderd gulden.
Tijdens de beroving stond er in de Moesstraat een wat oudere gekleurde man, die of op de uitkijk stond of getuige was van het gebeuren. In het laatste geval wil de politie graag in contact komen met deze man. Het signalement van de man die gestoken heeft: blanke man, 25-30 jaar, junktype, droeg rood NIKE-petje en een soort trainingsjack met groen en blauw of paars erin.

Mobiele telefoon van kinderen afgepakt
Een nog onbekende Antilliaans uitziende man van ongeveer 19-20 jaar met een glad hoofd heeft gistermiddag een mobiele telefoon afgepakt van twee kinderen van 13 en 14 jaar uit Groningen. De kinderen zaten op het Hereplein te spelen met het telefoontoestel dat van hun 14-jarig vriendje was, maar even naar de tandarts moest. Op een gegeven ogenblik verscheen de verdachte die er met de telefoon vandoor ging.

Baby sluit moeder buiten
De politie heeft gistermiddag op een parkeerterrein aan de Cuypersweg een auto opengebroken toen een negen maanden oude baby uit Zandeweer de deuren had afgesloten. De moeder had haar kind in de auto gezet en liet de baby spelen met de autosleutels. Toen de vrouw naar haar eigen deur wilde lopen, drukte de baby op de centrale deurvergrendelingsknop. De baby sloot zichzelf zo op. De auto bleek niet te openen. Op de vader die met een reserve sleutel onderweg was, vanuit Uithuizen, werd niet gewacht. Door een zijruit in te slaan kon de politie de baby bevrijden. Zijn temperatuur was inmiddels behoorlijk opgelopen, omdat de auto in de brandende zon stond. Ambulancepersoneel heeft zich over de baby ontfermd. Na onderzoek mocht zijn moeder hem weer in ontvangst nemen.

Overlast drugsgebruikers
De politie heeft gisteravond in de Vishoek twee verslaafden aangehouden voor (ver)kopen van drugs. Agenten zagen een 19-jarige man uit Groningen cocaïne in ontvangst nemen van een 20-jarige vrouw uit Groningen en ervoor betalen. De twee zijn ingesloten.

Aanhoudingen gevangenisstraf
De politie heeft gisterochtend een 33-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal in een supermarkt aan de Brugstraat. Aan het bureau bleek dat de vrouw nog een gevangenisstraf tegoed had van 14 dagen. De vrouw is ingesloten.
Een 40-jarige vrouw uit Groningen overkwam gistermiddag hetzelfde. Zij had een T-shirt weggenomen uit een warenhuis in Paddepoel. Aan het bureau bleek dat zij nog 28 dagen tegoed had. De vrouw is overgedragen aan de parketpolitie.
Op de Vijfde Drift zagen agenten gisteravond een 33-jarige man lopen, waarvan bekend was dat hij nog een aantal dagen tegoed had. Hij blijft de komende maand en vijf dagen van de straat.
Na de voetbalwedstrijd FC Groningen ? Eindhoven gisteravond heeft de politie een 43-jarige man aangehouden omdat hij gesignaleerd stond voor gijzeling Wet Mulder (zeven dagen gevangenisstraf of 318 gulden boete). De man was zonder parkeerkaart en met veel bombarie de parkeerplaats opgereden. Tijdens de wedstrijd trokken de agenten het kenteken na. De man bleek aan het bureau betalingsbereid en regelde via via voor het benodigde geld.
In de Hoekstraat hielden agenten vannacht twee mannen uit Groningen aan toen zij nogal haast hadden nadat zij de agenten hadden gezien. Beide mannen, 20 jaar, bleken nog het een en ander op hun kerfstok te hebben staan. De een had nog drie vonnissen openstaan voor in totaal 450 gulden of negen dagen. Hij kon niet betalen en werd ingesloten. De ander moest nog gehoord worden voor diefstaf. Bovendien had hij nog zeven dagen tegoed. Ook hij werd ingesloten.

Verkeersongevallen
Een 29-jarige vrouw uit Hoogeveen is gistermorgen gewond geraakt nadat zij met haar fiets de Paterswoldseweg overstak. Ze reed tussen stilstaande auto?s door toen een 39-jarige motorfietser uit Hoogveen haar schepte. De vrouw is overgebracht naar een ziekenhuis. Op de afrit Haren richting Assen is gisteravond een 48-jarige man uit Eelde gewond geraakt toen hij op zijn 39-jarige voorganger uit Eelde inreed. Deze moest remmen voor auto?s voor hem. Het slachtoffer is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is een bloedproef afgenomen. De auto was total-loss en moest worden afgesleept.

Stremming
In verband met takelwerkzaamheden is morgen tussen 19.00 en 21.00 uur de Westerhaven gedeeltelijk gestremd.

Inlichtingen; afdeling Voorlichting 050 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie