Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Spectaculaire opening academisch jaar UT

Datum nieuwsfeit: 07-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit Twente

99/76 7 september 1999

Spectaculaire opening academisch jaar UT

Op 6 september is het nieuwe Academische Jaar begonnen voor studenten aan de Universiteit Twente. Dit jaar verwelkomt de UT 1200 eerstejaars, die in ieder geval één ding gemeen hebben: het zijn stuk voor stuk Nieuwsgierige Aagjes. De UT, gelegen tussen Hengelo en Enschede, is een universiteit voor nieuwsgierige studenten en wetenschappers, voor mensen met een onderzoekende geest die geen genoegen nemen met 'dat is nou eenmaal zo'. De opening van het Academisch Jaar was tevens de start van de UT-campagne: "Wij zoeken nieuwsgierige mensen".

Een tipje van de sluier

De Oude Kerk van Enschede vormt traditiegetrouw het décor voor de opening van het studiejaar van de UT. Dit jaar niet uitgezonderd. Maar een groot en verrassend spektakel zorgde ervoor dat deze opening niet snel vergeten zal worden. Na de toespraak van Prof. dr. Frans van Vught, Rector Magnificus van de UT werd het gebruikelijke biertje gedronken op het succes van nieuwe jaar. Maar daar bleef het niet bij want de UT, de universiteit voor nieuwsgierige mensen, voor frisse denkers en ondernemende geesten, zorgde voor een spectaculaire openingsstunt. Verbaasd keek het gezelschap toe hoe twintig in witte overalls gestoken studenten de Oude Markt afzetten waar luttele seconden later een brandweerauto met gillende sirenes vlak voor de beduusde hoogwaardigheidsbekleders tot stilstand kwam. Vanuit de wagen verrees een hoogwerker langzaam in de lucht en voor de ogen van de verbaasde aanwezigen rolden de stunters een groot spandoek uit met daarop de tekst: "Wij zoeken nieuwsgierige mensen". Afzender: Universiteit Twente.

Voor mensen die meer willen weten

De stunt in Enschede maakt deel uit van een veelomvattende campagne van de UT. 'Wij zijn op zoek naar nieuwsgierige mensen' is het thema en de invulling is divers en verrassend. Gedurende enkele maanden en op onverwachte plekken zullen mensen aangesproken worden op hun nieuwsgierigheid. Met een felblauwe afvalemmer bijvoorbeeld waarin, als je het deksel oplicht, te lezen staat: 'Wij zijn op zoek naar nieuwsgierige mensen'. Dezelfde slogan kom je tegen als je - nieuwsgierig - door een gat in een schutting kijkt of door een kijker gluurt die gericht staat op een raamposter. Bovendien zullen vanaf vanaf begin oktober telefoon en Internet worden ingezet om de echte nieuwsgierige student meer te vertellen over de UT.

Onderwijsbeurzen en manifestaties

Ook op de Onderwijsbeurzen spreekt de UT nieuwsgierige studenten aan. Bijvoorbeeld op de Onderwijsbeurs die op 24 en 25 september de Martinihal in Groningen aandoet. En op de Studiebeurs in de Jaarbeurs van Utrecht op 7, 8 en 9 oktober en de Wetenschapsdag van de UT op 10 oktober. Kortom, de UT duikt overal op.

Geen gewone universiteit

Maar dat is niet het enige waarmee de UT zich onderscheidt van andere universiteiten zoals de UvA in Amsterdam of de Erasmus in Rotterdam. De UT is een uniek concept in het Nederlandse universitaire landschap. Met een prachtig gelegen campus waar alle voorzieningen voor wonen, studeren en ontspannen op één plek te vinden zijn, terwijl Enschede op een steenworp afstand ligt. Met een Garantiebeurs waardoor studenten binnen vijf maanden kunnen overstappen naar een andere studierichting zonder verlies van studiefinanciering, met de flexibele propedeuse en met een speciale vestiging in Friesland voor intensieve en persoonlijke studiebegeleiding in het eerste jaar. En, last but not least met het Major-minorprogramma waarmee de student zich kan verdiepen in zijn specialisme en zich daarnaast kan verbreden in een compleet andere richting. Allemaal zaken die je op andere universiteiten vergeefs zult zoeken. Zo vergemakkelijkt de Universiteit Twente de universiteitskeuze van aankomende studenten.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie