Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Justitie kiest Oracle Discoverer voor analyses

Datum nieuwsfeit: 07-09-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Justitie kiest Oracle Discoverer voor analyses

De Meern, 7 september 1999 – Het Ministerie van Justitie gaat voor haar managementinformatiesysteem gebruikmaken van Oracle Discoverer. Oracle Discoverer vervangt de huidige eindgebruikersoplossing Quest, die niet millennium-proof is. Bij een inventariserend vooronderzoek van het Ministerie in 1998 kwam Oracle Discoverer al als beste oplossing naar voren. Vervolgens werd er een Europese Tender uitgeschreven, waaruit Oracle Discoverer wederom als meest geschikte oplossing overbleef, voor oplossingen van Cognos en Business Objects. De overeenkomst is in eerste instantie gesloten in de vorm van een raamcontract voor 251 licenties.

De overeenkomst geldt voor alle onderdelen van het Ministerie van Justitie, waaronder alle 19 Arrondissementsrechtbanken en vijf Gerechtshoven.

Voordelen
Het onderzoek wees uit dat Oracle Discoverer om een aantal redenen de beste oplossing was. Zo was de ad hoc query- en analysetool het meest gebruikersvriendelijk en bood het de beste mogelijkheden op het gebied van beheer, beheersbaarheid en performance. Bovendien viel de prijs/kwaliteitsverhouding eveneens in het voordeel van Oracle Discoverer uit.

Oracle Discoverer
Oracle Discoverer is de ad hoc query- en analysetool van Oracle, die gebruikers toegang geeft tot gegevens uit datawarehouses, datamarts, OLAP- en desgewenst OLTP-systemen. Discoverer biedt gebruikersgemak in combinatie met hoge query-prestaties.
Oracle Discoverer biedt mogelijkheden voor end user query prediction (waarbij de gebruiker vooraf informatie krijgt over de duur van een query), connectiviteit met elke databron dankzij ODBC en connectiviteit met elke metadatabron dankzij een End User Layer (EUL) Gateway en MAPI-ondersteuning. Oracle Discoverer onderscheidt de moeilijker databasetaken van de meer eenvoudige query- en rapportagetaken, zodat analisten, managers en andere kenniswerkers eenvoudig hun werk kunnen doen, zonder dat zij iets over databases of SQL hoeven te weten.

Voor Oracle-productinformatie kunt u bellen met het gratis informatienummer 0800-0827

Oracle Corporation
Oracle Corporation is ‘s werelds grootste leverancier van software voor informatiemanagement en is, met een jaarlijkse omzet van bijna $ 9 miljard, de op één na grootste softwareorganisatie ter wereld. Oracle levert ERP- en CRM-applicaties, databases, applicatieservers, tools en Business Intelligence-producten met de daaraan gerelateerde consultancy, opleidingen en support services. Oracle heeft vestigingen over de gehele wereld, in meer dan 145 landen. Vanuit haar kantoor in De Meern bedient Oracle met ruim 1000 medewerkers de Nederlandse markt. Informatie over Oracle is te vinden op www.oracle.nl

Meer informatie voor de redactie:
Oracle Nederland BV
Monique Potters
telefoon 030 669 9853
fax 030 669 9926
e-mail (mpotters@nl.oracle.com)

Lammers van Toorenburg PR
Leonie Schouwenaar
telefoon 030 656 5070
fax 030 656 5473
e-mail (oracle@lvtpr.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie