Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Haarlemmermeer stopt tuinuitbreiding via gemeentelijk groen

Datum nieuwsfeit: 07-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlemmermeer


* Persberichten


+ 7 september 1999

... Tuinuitbreiding via gemeentelijk groen niet meer mogelijk

De gemeente Haarlemmermeer stopt definitief met het verkopen van stukjes openbaar groen ten behoeve van tuinuitbreidingen van particulieren. Bewoners van wie nog een aanvraag in behandeling is, zijn deze week via een brief over het besluit geïnformeerd.

De praktijk van het verkopen van kleine stukjes groen is ontstaan begin jaren '90. De stukjes snippergroen waren voor de gemeente moeilijk te beheren en daardoor duur in onderhoud. Er was altijd veel animo onder de inwoners om een stukje te kopen om op die manier de eigen tuin uit te breiden. Gebleken is dat een groot aantal van hen direct een schutting plaatsen om hun nieuw verworven eigendom. De vele schuttingen hebben op een aantal plaatsten geleid tot een sociaal ongewenst gesloten straatbeeld. De gemeente ontvangt hierover regelmatig klachten van omwonenden en belangenverenigingen.
Wettelijk is het niet mogelijk om een verbod op schuttingen in de koopakte op te nemen. Omdat inmiddels ook meer budget voor het groenbeheer beschikbaar is, heeft het college van B&W nu besloten te stoppen met de verkoop. In oktober vorig jaar werden aanvragen al opgeschort.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Yvonne de Groot; 023-5676246

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie