Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Visie op Tilburg West gereed

Datum nieuwsfeit: 07-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

7-9-99

Visie op Tilburg West gereed

Het college van B&W heeft op 6 september jl. het rapport over de visie op Tilburg West vrijgegeven voor inspraak en het vervolgtraject van het wijkontwikkelingsplan vastgesteld. Het rapport geeft een beeld van hoe Tilburg West (Het Zand, Wandelbos en De Reit) er over 10 tot 15 jaar uit moet zien. Hieraan hebben, naast de gemeente, o.a. meegewerkt: de woningcorporaties, het buurt- en wijkwerk, politie, ondernemers en bewoners.

De visie van Wijkontwikkelingsplan West is uitgewerkt aan de hand van de volgende thema´s: samenleving, ruimte en economie. Deze onderwerpen vonden de bewoners het belangrijkst. Onderstaand worden de belangrijkste toekomstbeelden beschreven.

Samenleving
In de toekomst voelen bewoners voelen zich veilig in Tilburg West. De onveilige plekken (station West en Westerpark) zijn aangepast. Ook weten bewoners meer van elkaars cultuur en gewoontes, waardoor de verdraagzaamheid tussen de bewoners in de wijk zal toenemen.

Ruimte
Tilburg West is ook in de toekomst een ruim opgezette, groene wijk. Over 10 tot 15 jaar is Tilburg West nog steeds een aantrekkelijke wijk om in te wonen. Door de verscheidenheid aan woningtypen kunnen mensen binnen de wijk een woning van hun keuze vinden. De wijk heeft door de gevarieerde woningvoorraad dan ook aantrekkingskracht op verschillende bevolkingsgroepen. Ook mensen die willen verhuizen kunnen binnen de wijk een woning van hun keuze vinden.

Economie
In Tilburg West is er ruimte voor allerlei vormen van bedrijvigheid. Met het opknappen van binnenwijkse bedrijventerreinen is gestart. Verder telt de wijk aanmerkelijk minder werklozen.

Nu de visie op Tilburg West is afgerond, kunnen maatregelen bedacht worden. Hiervoor worden speciale bijeenkomsten georganiseerd met de bewoners en met partijen die beroepsmatig bij de wijk betrokken zijn. In de zomer van 2000 kan een start worden gemaakt met het uitvoeren van de maatregelen.

Contactpersonen:

Monique van der Blom, Wijkzaken, telefoon: 013 542 92 56 Esther de Ferrante, Concernstaf, telefoon: 013- 5 42 8991

Noot voor de pers:
Wilt u een exemplaar van rapport "Tilburg West in perspectief" ontvangen?
Neemt u dan contact op met Monique van der Blom, communicatie dienst Wijkzaken

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie