Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie legt busstrook aan langs N237 in Soesterberg

Datum nieuwsfeit: 07-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
7 september 1999

PROVINCIE LEGT BUSSTROOK AAN LANGS N237 IN SOESTERBERG

Gedeputeerde Staten van Utrecht hebben besloten tot het aanbrengen van openbaar vervoervoorzieningen op de provinciale weg N237 in Soesterberg, tussen de Rademakerstraat en de Veldmaarschalk Montgomeryweg. De voorzieningen bestaan onder meer uit het aanleggen van een bushalte op de vluchtstrook van de N237 tegenover de bestaande bushalte in tegengestelde richting en het inrichten van de vluchtstrook langs de N237, tussen de nieuw aan te leggen bushalte en de rechtsafstrook richting Veldmaarschalk Montgomeryweg, als busstrook. Daarbij worden in de verkeersregelinstallatie op het kruispunt van de N237 met de Maarschalk Montgomeryweg VETAG-voorzieningen aangebracht.

Door herinrichting is de Rademakerstraat in Soesterberg vanaf dit najaar niet meer toegankelijk voor het openbaar vervoer. Sinds 22 augustus jl. loopt de route van de bussen richting Amersfoort (lijn 52, 56 en 252) over de provinciale weg N237, tussen de aansluiting van de Rademakerstraat en de Veldmaarschalk Montgomeryweg. Het voordeel hiervan is dat de bussen nu heen en terug dezelfde route rijden.

Door het aanbrengen van openbaar vervoervoorzieningen op dit wegvak van de N237 zullen de reistijd en het comfort voor de bussen ten opzichte van de oude route door de Rademakerstraat enigszins worden verbeterd. Ten opzichte van een heringerichte Rademakerstraat zullen reistijd en comfort aanzienlijk verbeteren.

De werkzaamheden voor het aanleggen van bushalte en busstrook starten dit najaar en duren ongeveer een week. De VETAG-voorzieningen worden, vanwege levertijd van onderdelen, aangebracht in december van dit jaar.
(Voor informatie: Astrid Schoon, (actueel@prvutr.nl) 030 - 258 37 13)

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie