Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

UNESCO - Internationale Dag van de Alfabetisering 1999

Datum nieuwsfeit: 08-09-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Den Haag, 7 september 1999

Geachte redactie,

Morgen - woensdag 8 september - wordt wereldwijd International Literacy Day gevierd. De VN-Onderwijsorganisatie UNESCO heeft deze dag in 1966 uitgeroepen om jaarlijks de aandacht te vestigen op het belang van geletterheid - alfabetisering - voor individuele en maatschappelijke ontwikkeling. De dag biedt regeringen, onderwijsinstellingen en andere maatschappelijke organisaties een aanknopingspunt voor activiteiten gericht op verbreding en verdieping van het publieke draagvlak voor dit belangrijke onderwerp.

Analfabetisme is trouwens niet alleen een probleem van ontwikkelingslanden. Onderzoek wijst uit dat ook in ons land ongeveer 10% van de volwassen ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie