Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VROM controleert producten op klein chemisch afval-logo

Datum nieuwsfeit: 08-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


MINISTERIE VROM

www.minvrom.nl

minvrom: controle actie klein chemisch afval logo

VROM controleert producten op klein chemisch afval-logo

De Inspectie Milieuhygiëne van het ministerie van VROM houdt van 6 tot en met 10 september een controle-actie om te onderzoeken of producten die in het afvalstadium klein chemisch afval zijn bij de verkoop wel voorzien zijn van een zogenaamd KCA (klein chemisch afval) logo (vuilcontainer met een kruis erdoor). Zo weet de burger dat deze producten apart van het huishoudelijke afval moeten worden afgegeven bij een gemeentelijk KCA-depot of ander inzamelpunt.

Klein chemisch afval zijn onder meer: accu.s, batterijen, oplosmiddelen, afgewerkte olie, verf en spaarlampen. Sinds 1 juli 1994 zijn de producenten en importeurs volgens het 'Besluit KCA-logo' verplicht om deze producten of de verpakking te voorzien van het KCA-logo. Tijdens een vorige inspectie-actie in 1996 bleek dat de naleving circa 73% bedroeg. De meeste overtredingen werden geconstateerd bij enkele specifieke producten (onder meer verf en spaarlampen) en bij producten die via parallelimport in Nederland op de markt werden gebracht.

Van 6 t/m 10 september bezoekt de milieu-inspectie in Haarlem, Alkmaar, Eindhoven en Den Bosch 36 winkels in verschillende branches als doe-het-zelfzaken, drogisterijen en tuincentra.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie