Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Legato Systems en Network Appliance in gegevensbescherming

Datum nieuwsfeit: 08-09-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Legato Systems en Network Appliance leveren samen open, schaalbare oplossingen voor gegevensbescherming

Hoofddorp, september 1999 - - Legato Systems, Inc., leider in de enterprise storage management softwaremarkt, en Network Appliance, Inc. - aanbieder van netwerkoplossingen voor gegevenstoegang en -beheer - gaan gezamenlijk open en schaalbare oplossingen voor de bescherming van bedrijfsgegevens leveren. Als onderdeel van de overeenkomst heeft Legato NetWorker ClientPak for NetApp ontwikkeld; een backup-product dat hoge gegevensbeschikbaarheid en calamiteitenbeveiliging biedt.

Een filer is een specifieke oplossing ontworpen voor netwerkgecentreerde gegevenstoegang en voor opslagbeheer van gegevensinfrastructuren. NetWorker ClientPak for NetApp biedt klanten een geïntegreerde, high-performance oplossing voor de bescherming van al hun kritische UNIX®- en Windows NT®-gegevens. ClientPak maakt gebruik van Java®-technologie voor de back-up van NetApp-filers naar NetWorker Servers of Storage Nodes. Het sluit nauw aan op bestaande infrastructuren die gebruik maken van NetWorker. Verder maakt ClientPak - dat zowel UNIX als Windows NT ondersteunt - gebruik van de multiplatformmogelijkheden van NetApp-filers.

NetWorker en BudTool, Legato's twee complementaire back-upoplossingen, bieden klanten volledige ondersteuning voor nieuwe en bestaande Network Appliance filersystemen. BudTool is een NDMP-gebaseerd hulpmiddel. Het biedt high-performance gegevensbescherming van meerdere terabytes aan opslag op Network Appliance™ filers naar remote en lokaal verbonden tape libraries.

'Network Appliance en Legato hebben hetzelfde doel, namelijk het leveren van softwareoplossingen die de beheersbaarheid van gegevens verbeteren. Gegevens die worden gegenereerd door de huidige bedrijfskritische applicaties', aldus Larry Kubo, Vice President Marketing bij Network Appliance.

Legato Systems en Network Appliance zijn medeoprichters van het Network Data Management Protocol (NDMP), een open standaard protocol voor netwerkgebaseerde back-up van netwerkverbonden opslag. Legato heeft de intentie om begin volgend jaar een NDMP-gebaseerde NetWorker oplossing voor Network Appliance-systemen uit te brengen.

Legato Systems Benelux, City House II, Antareslaan 18, 2132 JE Hoofddorp Telefoon: 023 - 5548800, fax: 023 - 5548801

Over Network Appliance
Network Appliance, toonaangevend op het gebied van file serving en caching, levert sinds 1992 oplossingen voor gegevenstoegang. Grote bedrijven en Internet Service Providers -waaronder Lycos, Yahoo!, Citicorp Securities, Siemens, Lockheed, Cisco, Motorola en Texas Instruments - gebruiken NetApp-oplossingen. NetApp Internet caching-oplossingen (NetCache™ en apparatuur) en file servers ('filers') leveren snelle, eenvoudige, betrouwbare en voordelige toegang tot netwerkgegevens. Ze maken simultane, gedeelde bestanden voor UNIX, Windows NT en het World Wide Web mogelijk. Het bedrijf is de bedenker van het concept 'network appliance', een uitbreiding van de tendens richting gespecialiseerde producten die één functie uitvoeren. Network Appliance filers en NetCache apparatuur zijn gebaseerd op de innovatieve software voor gegevenstoegang (het Data ONTAP™ besturingssysteem) en standaard-compliant hardware.
Nadere informatie over Network Appliance is beschikbaar op: www.netapp.com.

Over Legato Systems
Legato Systems, Inc. is wereldwijd leider in de enterprise storage management softwaremarkt. Legato's producten maken 'Information Continuance (™)' mogelijk; een naadloze aanpak voor het beheren, verplaatsen en beveiligen van alle bedrijfskritische gegevens in een onderneming. De storage management software van Legato is erkend als de facto standaard vanwege het grootste aantal installaties, bij meer dan 65.000 klanten, en het beveiligen van meer dan vijf miljoen systemen.
Nadere informatie over Legato is beschikbaar op het Web: www.legato.com.

Redactionele informatie: Pb4899 Influx PR - Jakob Brons/Margienke Bos, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055 - 3663034, Fax: 055 - 3602661, e-mail: (PRInflux@cs.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie