Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

A.J. van Vollenhoven koninklijk onderscheiden

Datum nieuwsfeit: 08-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

A.J. van Vollenhoven koninklijk onderscheiden

Ter gelegenheid van zijn afscheid als directeur-eigenaar van de B.V. Wijnkoperij Thooft & van Vollenhoven is de heer A.J. (Joost) van Vollenhoven benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester mr. Ivo Opstelten heeft hem de koninklijke onderscheiding op woensdag 8 september in kleine kring uitgereikt, voorafgaand aan de officiële afscheidsreceptie in Sociëteit Eendragt Maakt Magt aan de Kralingse Plaslaan 38.

Naast zijn vele activiteiten op zijn vakgebied - waarvoor de heer Van Vollenhoven eerder door het Franse ministerie van Landbouw is benoemd tot 'Chevalier de l'Ordre du Mérite Agricol' - heeft hij zich onder meer ingezet voor de jeugdopleiding zeilen van de Kon. Roei- en Zeilvereniging De Maas. Daarnaast is het vooral zijn inbreng geweest die de Sociëteit Eendragt Maakt Magt na een moeilijke periode tot een bloeiende vereniging heeft gemaakt. Hij werd in 1976 gekozen tot voorzitter na de verhuizing van de sociëteit naar het monumentale Van der Leeuw Huis aan de Kralingse Plaslaan. Hij heeft ervoor gezorgd dat er fondsen kwamen om het in slechte bouwkundige staat verkerende pand te restaureren en liet bij zijn afscheid als voorzitter in 1991 een fraai gerestaureerd sociëteitsgebouw achter, met een sociëteit van 350 leden.

terug naar Persberichten

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie