Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitreiking werkboek kwaliteit landelijke bebouwing

Datum nieuwsfeit: 08-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 12 oktober 1999 Persbericht nr. 192

Uitnodiging aan de pers:

Uitreiking werkboek "Bewustwordingscampagne, kwaliteit landelijke bebouwing"

Tijdens de vergadering van de statencommissie Ruimte, Water en Groen op woensdag 8 september a.s. wordt het werkboek van de "Bewustwordingscampagne, kwaliteit landelijke bebouwing" uitgereikt door dhr. Doornbos, voorzitter van de Vereniging Kleine Dorpen Groningen" (VKDG) aan de gedeputeerde van Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting, M.A.E. Calon. De uitreiking van het

werkboek vindt plaats om 14.00 uur in de Blauwe Zaal (C319) van het Provinciehuis aan de Sint Jansstraat 4. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Het provinciaal stimuleringsprogramma "Kwaliteit Landelijk Bebouwing" is erop gericht de beeldkwaliteit van de nieuwbouw in het landelijk gebied te verbeteren. Het project "Bewustwordingscampagne" is een van de drie projecten die binnen dit stimuleringsprogramma worden uitgevoerd. Het doel van de campagne is het op gang brengen van bewustwording, zodat wordt ingezien dat willekeurige nieuwbouw in het landelijk gebied ten koste kan gaan van de beeldkwaliteit van het landschap en afbreuk doet aan de herkenbaarheid van het Groninger landschap. In het werkboek zijn de resultaten vastgelegd van de Bewustwordingscampagne, die uitbesteed is aan de VKDG.Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Marike Ensing, afdeling Bestuurscontacten provincie Groningen, tel.nr. 050 3164075.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie