Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra's voor huwelijk in Den Bosch op 9-9 en 31-12-1999

Datum nieuwsfeit: 09-09-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Extra"s voor huwelijken op cruciale data 9-9 en 31-12-1999

Op 9-9-99 staan twee zalen in het Bossche stadhuis de reeds geregistreerde trouwlustigen ter beschikking. In verband met de cruciale datum van de negende van de negende 1999 hebben zich 17 paren aangemeld om in het huwelijksbootje te stappen. Daardoor draaien de zes ambtenaren van de Burgerlijke Stand overuren. De toptijden voor hen liggen gewoonlijk op vrijdag en zaterdag, maar dit jaar dus extra op donderdag de negende.

Als extra"s ontvangt elk bruidspaar een gedateerd zilveren doosje met het Bossche wapen erop. De gemeente Den Bosch schenkt de bruidsparen so wie so een verzegelde huwelijksacte op perkament.

De gemeente 's-Hertogenbosch hield voor de unieke datum al vijf reserve-ambtenaren van de Burgerlijke Stand achter de hand. Zij had de capaciteit voor die dag gesteld op 33 bruidsparen.  Ook wat de laatste dag van 1999 betreft viel de belangstelling tegen. Van de eerder elf aangekondigde bruidsparen hebben zich er zes teruggetrokken. Het blijkt dat men  toch de voorkeur geeft op de laatste jaarwisseling van de eeuw thuis te verblijven. Familie en kennissen lieten het bij de aankondiging van het huwelijk namelijk afweten.

's-hertogenbosch 2 augustus 1999/ paul kriele, telefoon 073-6910020 e-mail kriele.engel@wxs.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie