Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Officiele opening fietspad N762 Vollenhove - Blauwe Hand

Datum nieuwsfeit: 09-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

Zwolle, 8 september 1999

OFFICIELE OPENING FIETSPAD N762 VOLLENHOVE - BLAUWE HAND

Donderdag 9 september 1999 om 16.15 uur wordt het fietspad N762 Vollenhove - Blauwe Hand in Wanneperveen officieel in gebruik genomen door de gedeputeerde van het landelijk gebied en water voor de provincie Overijssel, dhr. H.J.M. Kemperman, en de burgemeester van Brederwiede, dhr. ir. P. Loos. Zij doen dit door op de fiets onder een feestelijk versierde boog door te rijden en daarmee het confettikanon te ontsteken.
Het fietspad van Vollenhove - Blauwe Hand, wegvak Sint Jansklooster - Blauwe Hand, heeft een lengte van bijna 4 kilometer. Om het fietspad aan te kunnen leggen, zijn twee woningen afgebroken en herbouwd op een andere locatie. In het najaar van 1999 wordt nabij de Blauwe Hand aanvullende beplanting aangebracht.
Naast de aanleg van het fietspad zijn er ook aanpassingen aan de ophaalbrug over de Arembergergracht in Ronduite uitgevoerd. De ophaalbrug heeft een nieuw brugdek gekregen en een andere rijbaan indeling. De rijbaan en het fietspad op de brug zijn gescheiden aangelegd.
Om het wild veilig te laten oversteken, komen langs de weg faunavoorzieningen. Deze voorzieningen bestaan uit afrasteringen langs de weg en 7 buizen onder de weg door.
De aanleg van het fietspad is begin juni 1998 van start gegaan. De combinatie aannemers Veenstra Zeewolde B.V. uit Zeewolde en Tébézo Grond-, Water- en Wegenbouw uit Genemuiden hebben het fietspad aangelegd. De werkzaamheden aan de ophaalbrug zijn uitgevoerd door de aannemers Platenkamp B.V. te Ambt Delden en Jansen Venneboer B.V. te Wijhe. De aanlegkosten van het totale project bedragen ongeveer ƒ 3.000.000,=.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie