Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe directeuren bij Binnenlandse Veiligheidsdienst

Datum nieuwsfeit: 09-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Nieuwe directeuren bij de Binnenlandse Veiligheidsdienst

9 september 1999
Sinds 1 september 1999 is de heer C.A.W. (Kees) van Raalten (46) directeur Staatsveiligheid bij de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD). Op 1 november zal de heer G. (Gerrit) Veenstra (35) als directeur Bijzondere Inlichtingenmiddelen in dienst treden. De heer Van Raalten studeerde fiscaal recht aan de Rijksuniversiteit Leiden. Voor zijn indiensttreding bij de BVD werkte Van Raalten als plaatsvervangend hoofd van de douane, district Amsterdam.
Van Raalten geeft als directeur Staatsveiligheid leiding aan de directie die zich onder meer richt op de verspreiding van massavernietigingswapens en op onderzoek naar aspecten van georganiseerde misdaad van de BVD.
De heer Veenstra studeerde sociale geografie aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Veenstra werkte eerder als hoofd multimedia bij de Postbank, divisie Particulieren. Veenstra is als directeur Bijzondere Inlichtingenmiddelen verantwoordelijk voor het verzamelen van bijzondere operationele informatie en diensten en voor de relatie met buitenlandse zusterdiensten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie