Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Coevorden krijgt AZC-school

Datum nieuwsfeit: 09-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Coevorden

Persbericht 09- 09- 99

GEMEENTE COEVORDEN KRIJGT TWEEDE AZC-SCHOOL

De gemeente Coevorden krijgt een tweede AZC-school. Naast de school bij het asielzoekerscentrum in Aalden, krijgt nu ook de stad Coevorden zelf een basisschool voor asielzoekerskinderen. Zodra de eerste groep asielzoekers op het nieuwe asielzoekerscentrum in Coevorden arriveren, kunnen de kinderen terecht aan de Drostenstraat 3 te Coevorden.

Het pand aan de Drostenstraat in Coevorden wordt momenteel nog gebruikt door het Drenthe College. Dat verhuist naar de tweede verdieping, zodat voor de asielzoekerskinderen vier lokalen vrij komen. Voor de ingebruikneming van de school wordt onder andere het schoolplein aangepast en de lokalen opgeknapt.

De nieuwe AZC-school is verbonden met de Wilhelminaschool. Inmiddels zijn twee docenten benoemd, die ervaring hebben met het lesgeven aan asielzoekerskinderen. Vanaf week 48 (29 november) zal de school waarschijnlijk in gebruik worden genomen. De verwachting is dat ongeveer 40 leerlingen hier les zullen gaan krijgen.


Coevorden, 9 september 1999.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie