Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie screent "stiekem" sollicitanten

Datum nieuwsfeit: 09-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebond ACP

De privacy en betrouwbaarheid van de politiemensen

Politie screent "stiekem" sollicitanten

Volgens de registratiekamer screenen de politiekorpsen stiekem sollicitanten die als politieagent aan de slag willen. Deze screening zou een ongerechtvaardigde inbreuk maken op het privé-leven van dit toekomstige personeel. De registratiekamer heeft minister Peper met klem gevraagd de politie hiermee op te laten houden.

De Politievakorganisatie ACP meent dat als de politie onder de huidige privacywetgeving nieuwe personeel niet mag screenen, het ontoelaatbare gevolgen kan hebben. Screening in alle functies is voor een goede kwaliteit van de Nederlandse politie van belang. Aan die kwaliteit mag geen afbreuk worden gedaan. De ACP is dan ook van mening dat als de huidige wetgeving dit niet mogelijk maakt, deze moet worden aangepast. Een goede, integere en betrouwbare politie is per slot van rekening in een ieders belang. Ook in het belang van de collega´s die al bij de Nederlandse politie werken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie