Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internationaal kenniscentrum voor oppervlaktetechnieken

Datum nieuwsfeit: 09-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

HE

9 september 1999
99.054

Internationaal kenniscentrum voor oppervlaktetechnieken en verven in Enschede opgericht
Op 9 september jl. is in Enschede het European Center for Coatings and Surface Technology (ECCS) opgericht. Het ECCS is het onderzoekscentrum voor diverse oppervlaktetechnieken, lijmen, coatings en kitten. Binnen het ECCS werkt de Hogeschool Enschede nauw samen met de Hogeschool IJselland in Deventer en de Fachhochschulen Niederrhein en Osnabrück uit Duitsland. Ondersteuning vanuit het bedrijfsleven wordt gegeven door onder andere de Vereniging voor Oppervlaktetechnieken van Materialen (VOM) en de Vereniging van Verf- en Drukinktfabrikanten (VVVF). Het onderzoekscentrum wordt in de aanloop met ruim 400000 gulden in de EUREGIO gesubsidieerd door het INTERREG II programma van de Europese Unie.

Onder invloed van toenemende omgevingseisen aan producten en installaties die gebruikt worden bij het verven, lijmen, beschermen en kitten, wordt in menig bedrijf een aanzienlijk beroep gedaan op het management en medewerkers van een bedrijf. Daarnaast neemt de complexiteit van de gebruikte technologieën in de bedrijfstak steeds verder toe. Daardoor ontstaat een grote behoefte aan in het hbo opgeleide specialisten.

Het ECCS is het kennis- en onderzoekscentrum voor bedrijven, ook kleinere, dat onderzoek kan doen naar omgevingseisen en materiaalgebruik. Vaak ontbreekt bij bedrijven de tijd en de mankracht om daaraan voldoende aandacht te geven. Het ECCS biedt ook uitkomst bij technische problemen en managementvraagstukken in de branche.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie