Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Clinton, Mandela en Blair eerste bezoekers NetAid website

Datum nieuwsfeit: 10-09-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Bill Clinton, Nelson Mandela en Tony Blair eerste bezoekers van de NetAid website

Kofi Annan, secretaris-generaal van de VN, en John Chambers, president en CEO van Cisco, roepen op tot
bezoek aan website ter bestrijding van extreme armoede

Amsterdam, 9 september 1999 - De Amerikaanse president Bill Clinton, de voormalige Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela en de premier van Groot-Brittannië, Tony Blair, hebben vandaag als eersten de NetAid website - www.netaid.org - bezocht die is opgezet om de extreme armoede in de wereld te bestrijden. Met hun bezoek vanuit hun eigen kantoren is het wereldwijde initiatief om een van 's werelds ernstigste problemen aan te pakken, officieel van start gegaan.

NetAid is opgezet door Cisco Systems en het United Nations Development Program (UNDP). De site combineert voor het eerst de bekendheid en uitstraling van wereldberoemde artiesten en politici, het wereldwijde bereik van radio en televisie en het enorme potentieel van Internet om de meer dan een miljard mensen te helpen die moeten zien rond te komen met minder dan een dollar per dag. Het doel is om meer dan een miljard bezoekers naar de site te trekken in de hoop dat deze bezoeken leiden tot miljoenen concrete acties, zoals donaties in de vorm van tijd, kennis, goederen of geld.

Op 9 oktober 1999 zullen in het Londense Wembley Stadion, het Giants Stadion in New York en het Palais des Nations in Genève drie overlappende NetAid-concerten worden gehouden. De onderstaande artiesten zullen er optreden (gerangschikt per locatie):

Giants Stadium Wembley Stadium(Final Bill) Palais des Nations
Mary J. Blige Bryan Adams Des'ree
Bon Jovi David Bowie Bryan Ferry

Busta'Rhymes Bush Michael
Kamen &
Counting Crows Catatonia Orchestra
Wyclef Jean met Bono The Corrs Texas
Jimmy Page & friends The Eurythmics
Puff Daddy George Michael
Sting met Cheb Mami Stereophonics
Zucchero Robbie Williams
Verder hebben Sheryl Crow en Jewel toegezegd, maar nog niet aangegeven voor welke locatie. Kaarten voor Wembley zijn reeds verkrijgbaar, en de kaartverkoop voor het Giants Stadion begint op 10 september. De optredens in Genève zijn alleen voor genodigden.

"Dit samenkomen van talent past in een lange traditie van creatieve artiesten die in actie komen om mensen in nood te helpen. En er is op dit moment geen groter probleem dan de wijdverbreide, extreme armoede," zegt Quincy Jones, een van de woordvoerders voor NetAid. "Het verschil is dit keer dat Internet de mensen aanspoort om steeds opnieuw actie te ondernemen, en om veel meer te doen dan eenmalig een geldbedrag te geven." Jones verwacht dat de artiesten die betrokken zijn bij NetAid 'zullen fungeren als een magneet die de mensen zal aantrekken en als de geest die mensen samenbrengt om blijvend actie te ondernemen tegen de extreme armoede, en het enthousiasme zullen ontketenen dat mensen stimuleert in beweging te komen'.

Wyclef Jean en Bono hebben ook het uitbrengen van een nieuwe song en een video aangekondigd die ze speciaal voor NetAid hebben gemaakt onder de titel 'New Day' (distr. Columbia Records). New Day is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen twee artiesten en geeft de hoop weer die NetAid biedt: een betere toekomst voor de allerarmste mensen ter wereld.

De website, die met de steun van een aantal grote politici van start gaat, is de grootste ter wereld. De site heeft voldoende capaciteit voor 125.000 gelijktijdige 'streams' en een miljoen 'hits' per minuut, het tienvoudige van de bestaande sites. De website heeft vier informatiegebieden: voor NetAid, de concerten, welke acties in de praktijk werken (vijf pilaren waaromheen succesvolle anti-armoede-acties zijn gegroepeerd) en een actie-sectie waar bezoekers manieren kunnen vinden om bij te dragen aan het uitbannen van de extreme armoede. De site is ontwikkeld voor de ontvangst van zeer grote aantallen bezoekers van concerten. De verwachting is dat de site uitgroeit tot de grootse database of portal die gericht is op het bestrijden van armoede.

KPMG heeft de site binnen drie maanden gebouwd en de contentleverancier is Akamai, dat hiervoor een gedistribueerd netwerk gebruikt, bestaande uit 1500 servers op meer dan 90 locaties wereldwijd. De site zal per minuut 1000 beveiligde elektronische betalingen kunnen verwerken en is daarmee een van de grootste en efficiëntste e-commerce sites die ooit is ontwikkeld. Zowel KPMG als Akamai zijn sponsor van NetAid.

"Het vermogen om extreme armoede te bestijden is nu ook on-line," zegt John Chambers, President en CEO van Cisco Systems. "Netaid.org stelt gewone burgers, maar ook wereldleiders en grote artiesten, in staat actie te ondernemen tegen de armoede. Internet heeft al een grote invloed op de wijze waarop we handel drijven. Nu kan 's werelds grootse website een bijdrage leveren om een eind te maken aan een van 's werelds grootste problemen."

Secretaris-generaal Kofi Annan: "NetAid is een inspirerend voorbeeld van de maatschappelijke verantwoordelijkheid die bedrijven nemen en de samenwerking tussen publiek en het bedrijfsleven, en zal een cruciale rol spelen in het oplossen van de problemen in de volgende eeuw."

Opbrengst
Al het geld dat via NetAid wordt ingezameld zal worden geschonken aan anti-armoedeprojecten overal ter wereld. De opbrengst van de concerten zal worden aangewend om zeer arme bevolkingsgroepen te helpen in onder andere Kosovo en een aantal Afrikaanse landen.

Media
De concerten zullen in de Verenigde Staten onder andere door MTV worden uitgezonden. In Groot-Brittannië verzorgt de BBC radio- en televisie-uitzendingen. Daarnaast heeft Radio Express toezeggingen binnen van radiostations in 63 landen. NBD Television distribueert de televisie-uitzendingen wereldwijd en heeft reeds toezeggingen van tv-stations uit 17 landen. Naar verwachting zullen er nog veel meer volgen. Het volledige programma wordt met behulp van Real Networks live via Internet over twee kanalen uitgezonden - één voor het concert en één voor de activiteiten backstage.

Als voorbeeld van de manier waarop bedrijven kunnen deelnemen maken Cisco Systems en de Cisco Foundation vandaag een donatie van $ 10 miljoen bekend aan de NetAid Foundation.

Via een uniek netwerk van 134 kantoren geeft het United Nations Development Progam (UNDP) hulp aan mensen in 174 landen en gebieden. De hulp is gericht op het tegengaan van armoede, herstel van het milieu, het creëren van arbeidsplaatsen, het verbeteren van de positie van vrouwen en zelfhulp. Ter ondersteuning van deze doelen wordt UNDP vaak gevraagd te helpen bij het promoten van solide richtlijnen en marktontwikkeling, alsook bij de wederopbouw van de samenleving na oorlogen en rampen. Voor meer informatie: www.undp.org/dpa/index.html.

Over Cisco Systems
Cisco Systems, Inc (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor Internet. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. In Nederland is Cisco gevestigd in Amsterdam. Cisco heeft meer dan 17.000 werknemers en realiseerde in boekjaar 1999 een totale omzet van 12,15 miljard dollar. Nieuws en informatie is beschikbaar op www.cisco.com of www.cisco.nl.

Voor meer informatie:
Cisco Systems, Paul Straathof, marketing manager, telefoonnummer: 020 - 342 30 00,
Cisco Systems, Karin van Geelen, public relations, telefoonnummer 020 - 342 34 12,
e-mail (kgeelen@cisco.com),
Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Robert de Moll, telefoon: 023 - 562 82 08,
e-mail (robertdm@monogram.nl).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...