Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Moslims veroorzaken onrust in Ambonstad

Datum nieuwsfeit: 10-09-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ambon, 10-09-1999, 17.15 uur Ambontijd
Massa moslims hebben op 4 plaatsen tegelijk in Ambonstad, onrusten veroorzaakt.

Lapangan Merdeka / Kerk Maranatha
Massa moslims hebben ongevraagd hun Posco in de Lapangan Merdeka opgezet, tegenover de kerk Maranatha, naast de Poskota. De mariniers verzochten hen de tent op te ruimen en zij moeten binnen een gestelde tijdsmiliet terug trekken.
Dit werd niet door de massa geaccepteerd. De moslim "kapitan" rukte de door hen gestoken vlaggestok rood/wit uit de grond en slaakte een kreet van Allahu Akbar Allahu Akbar Allahu Akbar, als teken voor ten aanval. Meteen daarop hebben de mariniers schoten afgevuurd, met het gevolg 19 doden. Ondertussen is de situatie nu weer onder controle.

Kerk Silo
Hier hebben massa moslims enkele bommen naast de kerk gegooid. De mariniers hebben hier ook schoten afgevuurd. Op dit moment is de weg van en naar Silo afgesloten. Aantal slachtoffers onder de moslim is nog onbekend.In de kerk bevinden slechts een klein groepje jongeren van de Angkatan Muda. De onrust is hier nog steeds gaande. (meer nieuws hierover volgt)

Mardika

-----------
Massa moslims probeerden de lini van de mariniers bij jalan bawa Batu merah door te breken, maar werden door de mariniers verhinderd. De situatie is hier weer onder controle.
Geen slachtoffers.

Dok Wayame / Talake

--------------------------------
Massa moslims probeerden een aanval bij UKIM (Universitas Kristen Indonesia Maluku), maar werden door de mariniers verhinderd. Geen slachtoffers.

Paulien

(Joel@ambon.wasantara.net.id)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie