Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mercedes-Benz presenteert roadster studie voor Vision SLR

Datum nieuwsfeit: 10-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Mercedes-Benz presenteert roadster studie voor de Vision SLR

(10 September 1999)

PERSBERICHT:


- Fascinerende combinatie van geavanceerde technologie en cabrio plezier

- 557 pk motor met een maximale snelheid van 320 km/uur

De afgelopen maanden waren er slechts drie letters nodig om de harten van autoliefhebbers sneller te laten kloppen: SLR. Sinds de presentatie van de super-sportwagen Vision SLR in Detroit in januari van dit jaar en het besluit om dit fascinerende voertuig op te nemen in de serieproductie, zijn de letters SLR een synoniem voor design en uitmuntende techniek.

Mercedes-Benz zorgt nu voor een nieuwe adrenalinestoot: de IAA van Frankfurt heeft de première van de cabrioversie van de sportwagen van de toekomst: de Vision SLR. De tweezitter combineert de geavanceerde technologie van de SLR coupé met het unieke rijplezier van een Mercedes-Benz roadster. De lange kap, de krachtige lijn van de spatborden en de opvallende vleugeldeuren zijn typische herkenningstekens van een prestatiebewuste auto uit de vijftiger jaren, die al sinds lange tijd een legendarische status heeft opgebouwd. In de Vision SLR Roadster zijn deze kenmerken gecombineerd met de moderne designelementen van Mercedes-Benz en de Formule 1 Silver Arrows.

De auto heeft systemen en componenten die Mercedes-Benz voor de eerste keer presenteert: keramische remschijven, koolstofvezel chassiscomponenten en stoelen, een aangepast Xenon koplampsysteem met meedraaiende mistlampen en het elektronisch gestuurde Sensortronic Brake System.

Een krachtige acceleratie door de 410 kW/557 pk motor die, naar de stijl van de legendarische Mercedes-Benz sportwagens, wordt uitgevoerd met een compressor. Dit garandeert alles overtreffende rijprestaties: 0 tot 100 km/u in 4,2 seconden, 0 tot 200km/u in 11,3 seconden en een topsnelheid van 320 km/u.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie