Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen/Haren

Datum nieuwsfeit: 10-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen/Haren 09/10/99

Persberichten Groningen en Haren/
Vrijdag 10 september 1999

Dagelijkse berichten district Groningen/Haren

Man aangehouden voor bedreiging met revolver
Een 27-jarige inwoner van Sappemeer is vrijdagmorgen omstreeks 5.00 uur aangehouden nadat hij in de Muurstraat liep te zwaaien met een revolver. Het bleek bij nader onderzoek om een neprevolver te gaan. Tevens werd bij hem een bolletje cocaïne aangetroffen. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Vier tuinhuisjes uitgebrand
Donderdagnacht omstreeks 3.00 uur zijn aan de Campinglaan vier houten tuinhuisjes uitgebrand. Daarbij vonden diverse explosies plaats door aanwezige gasflessen. Vermoedelijk is de brand in één van de huisjes ontstaan, waarna de vlammen oversloegen naar de andere huisjes. De brandweer is geruime tijd bezig geweest om het vuur onder controle te krijgen. Naar de oorzaak van de brand wordt nog gezocht.

Passagier fiets knalt tegen tunneltje
Op de Kerklaan raakte een 22-jarige stadjer ernstig gewond toen hij met het hoofd tegen de betonnen rand van het viaduct knalde. Hij stond achter op de bagagedrager van de fiets van een vriend en vergat kennelijk, dat de doorgang niet al te hoog was. Hij is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Man vernielt kassa snackbar
Bij een snackbar aan de Grote Markt is donderdag omstreeks middernacht een 28-jarige inwoner van Groningen aangehouden omdat hij de kassa vernielde. Hij kreeg met het personeel ruzie over een snack, waarna hij met de vuist enkele keren hard op de kassa sloeg. Hij is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Automobiliste onder invloed veroorzaakt botsing Een 27-jarige automobiliste uit Haren is donderdagmiddag aangehouden, nadat ze onder invloed een botsing had veroorzaakt op de kruising Emmalaan met de Spinosalaan in haar woonplaats. Zij verleende daarbij geen voorrang aan de andere automobilist. Beide voertuigen raakten daarbij flink beschadigd. Onderzoek aan het politiebureau gaf aan, dat de vrouw ongeveer 2,3 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Wildplassers beboet
Een 28-jarige inwoner van Tolbert en een 35-jarige stadjer zijn vrijdagmorgen omstreeks 6.00 uur beboet voor het plassen tegen de gevels van respectievelijk een café aan de Herebinnensingel en een warenhuis aan de Grote markt. De heren kregen een acceptgiro van 60 gulden uitgereikt.

Fietser onder invloed gepakt
Een 24-jarige inwoner van Groningen is donderdagavond aangehouden in verband met het rijden door rood licht en het rijden onder invloed van alcohol. Een surveillance constateerde dat hij door rood licht reed op de Turfsingel Toen hij een stopteken kreeg, waarbij de politieauto hem het doorrijden onmogelijk maakte, kwam hij te vallen, waardoor de fiets enigszins werd beschadigd. Nadat werd geconstateerd dat hij onvast ter been was, werd hij voor nader onderzoek meegenomen naar het politiebureau voor een nader onderzoek. Uit het onderzoek bleek dat hij ongeveer 1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod en een acceptgiro van 190 gulden.

Gordelcontroles
Op diverse plaatsen in Groningen en in Haren werden donderdag gordelcontroles gehouden. In totaal werden ongeveer 3000 voertuigen gecontroleerd, waarvan in 125 gevallen een bekeuring werd uitgedeeld aan de chauffeur of een inzittende van de auto (90 gulden).

Inlichtingen; afdeling voorlichting, 050 599 5010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie