Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 10-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persberichten

Persberichten vrijdag 10 september 1999 tot 16.00 uur 15:52 vrijdag 10 september 1999

Ernest Zinsmeyer 0622 662875

MEPPEL
Aanrijding met letsel
Vrijdagmorgen omstreeks 11.30 uur is bij een aanrijding tussen twee autos een 30-jarige man uit Ruinerwold gewond geraakt. De man reed in zijn personenauto over de parallelweg van de Hoogeveenseweg. Bij de kruising met de Q365 wilde hij deze oversteken. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een 68-jarige automobilist uit Zuidwolde. Beide voertuigen, en de caravan achter de auto van laatstgenoemde raakten zwaar beschadigd. De man uit Ruinerwold moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd. Hij is met nek- en hoofdklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.

MEPPEL
Woninginbraak
Donderdagnacht is ingebroken in een woning aan de Weerdstraat. Daders kwamen binnen via de achterzijde. De 38-jarige bewoner mist onder meer zijn portemonnee en een GSM.

NIJEVEEN
Inbraak motorzaak
Donderdagnacht is bij een inbraak in een motorzaak aan de Nijverheidsweg een kluisje gestolen. De daders kwamen binnen door een stuk damwand uit de zijgevel te knippen. In de kluis zat een geldbedrag en enkele papieren.

SNELHEIDSCONTROLES
Vrijdagmorgen zijn op de Boerdijk in Veenoord 217 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden 46 bestuurders te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 kilometer per uur, waar 50 is toegestaan. Vervolgens passeerden op de Peelstraat in Erica 28 voertuigen de radarauto. Daarvan reden er 5 te snel. De snelste reed 110 kilometer per uur, terwijl 80 is toegestaan.
Op de Van Goghstraat in Veenoord tenslotte werd de snelheid gemeten van 58 voertuigen. Bijna de helft, te weten 25 bestuurders, reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 kilometer per uur, terwijl 50 is toegestaan.

EMMEN
Overval tankstation
Vrijdagmiddag omstreeks 15.00 uur is een tankstation aan de Emmalaan overvallen. Omstreeks die tijd kwam een man binnen met een soort bontmuts op. Door de pompbediende te bedreigen met een groot roestig mes, wist hij deze een geldbedrag afhandig te maken. Daarna is hij op de fiets gevlucht in de richting van het centrum van Emmen. Het lijkt te gaan om dezelfde dader als bij eerder gepleegde overvallen op tankstations in Emmen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie