Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

HP steunt Stichting Gemeenteweb

Datum nieuwsfeit: 10-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

99189

HP STEUNT STICHTING GEMEENTEWEB

Amstelveen, 8 september 1999 - Onlangs heeft Hewlett-Packard een overeenkomst
gesloten met de Stichting Gemeenteweb, een stichting die gemeenten en overheidsinstellingen informeert over de mogelijkheden van Internet. HP brengt waar nodig zijn expertise in en stelt daarnaast vijf OmniBooks ter beschikking van de stichting. Tevens zal HP een financiële bijdrage leveren aan een pilotproject.

De Stichting Gemeenteweb is dit jaar opgericht. Uit gesprekken tussen verschillende grote gemeenten bleek dat er behoefte was aan een platform voor het uitwisselen van kennis en ervaring op het gebied van Internet. Veel gemeentes zijn al bezig met Internet maar meestal ad hoc en ieder voor zich. Nu heeft de Stichting Gemeenteweb onder andere webgroepen opgericht die zich specialiseren op deelgebieden, zoals Intranet, Domein- en E-mailnamen en Digitale Steden. Bovendien worden standaarden en kwaliteitsnormen opgesteld. Ook zal de Stichting Gemeenteweb lezingen organiseren, publicaties verzorgen, gezamenlijk onderzoek stimuleren en als gesprekspartner van de centrale overheid optreden.

HP is blij met het initiatief, omdat het de ontwikkelingen op Internet- en intranetgebied binnen de overheid aanzienlijk versnelt. Daarnaast krijgt HP zo meer inzicht in de specifieke eisen en wensen die overheden hebben op het gebied van communicatie via Internet en intranet.

Informatie over Hewlett-Packard en het Y2K-programma is te vinden op: www.hp.nl.

Hewlett-Packard is een toonaangevende leverancier van oplossingen en services voor computing en imaging voor zakelijke en thuisgebruikers. De activiteiten van HP zijn gericht op het maximaal benutten van de mogelijkheden van Internet voor zijn gebruikers en de verspreiding van elektronische diensten. De computer-gerelateerde omzet over het jaar 1998 bedroeg wereldwijd 39,5 miljard dollar. HP is bezig met de oprichting van een aparte organisatie voor de productie van test-en-meetapparatuur, halfgeleiders, medische systemen en apparatuur voor chemische analyses. Deze activiteiten genereerden in 1998 een omzet van 7,6 miljard dollar.

Met 123.000 werknemers en een omzet van circa 47 miljard dollar in 1998 is het bedrijf één van de grootste computerleveranciers ter wereld. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. Over 1998 bedroeg de omzet van Hewlett-Packard Nederland B.V. circa 2 miljard gulden.

(

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie