Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Expositie werk Hans Wap in provinciehuis Zuid-Holland

Datum nieuwsfeit: 10-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

10-09-1999

Expositie werk Hans Wap in provinciehuis


De komende vier weken exposeert kunstenaar Hans Wap in de hal van het provinciehuis in Den Haag. Het werk van Wap is zeer veelzijdig. Hij werkt met veel verschillende materialen en heeft diverse prijzen gewonnen. Op deze tentoonstelling zijn pastels, zeefdrukken, beschilderde keramische schalen en geëtste glazen sculpturen te zien. De tentoonstelling is op werkdagen te bezichtigen tussen 9 en 17 uur. De toegang is gratis.

Hans Wap werd in 1943 geboren in Rotterdam, waar hij ook de Academie van Beeldende Kunsten volgde. Wap heeft een heel herkenbare stijl. Hij gebruikt heldere kleuren en uitgesproken vormen. Een veelvoorkomende figuur in zijn werk is het silhouet van een mens, die model staat voor de rusteloze zoeker die behept is met de drang tot overleven tot de dood hem inhaalt.

De tentoonstelling van Hans Wap is tot en met 8 oktober te bezichtigen in het provinciehuis, Zuid-Hollandplein 1 in Den Haag.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie