Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Auto's en motoren in soorten en maten tijdens FunCar '99

Datum nieuwsfeit: 11-09-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Zaterdag 11 en zondag 12 september in Autotron

Autotron laat liefhebbers uit hun dak gaan tijdens FunCar '99.

ROSMALEN - In het weekend van 11 en 12 september staat Autotron in Rosmalen volledig in het teken van de Custom Cars, Kit-Cars, Custom Bikes en Replica's. Vanuit alle windstreken worden de auto's en motoren in alle soorten en maten aangevoerd naar Autotron.

Vanuit Groot Brittannië, België, Duitsland en uiteraard ons eigen land zullen de trotse eigenaren hun auto's en motoren naar Autotron brengen om het publiek het neusje van de zalm op het gebied van Chevy's, Ford's en GM's te tonen. Het is dan ook weer ieder jaar bijzonder om te zien wat er allemaal mogelijk is met twee rechterhanden, veel vrije tijd en enthousiasme. Wie nog nooit een show als FunCar heeft bezocht kan zich maar nauwelijks voorstellen wat deze creatieve geesten kunnen met een neus van een Corvette en het 'kontje' van een Ford.

Naast het beursgedeelte worden er een aantal activiteiten, zoals een slalomwedstrijd en acceleratiesprints georganiseerd waar de bezoeker aan kan deelnemen. De bezoeker die met een funcar naar Autotron komt betaalt geen parkeergeld en de bestuurder krijgt gratis entree. Voor deze bezoekers is een speciaal parkeerterrein gereserveerd. De Hotrods, Vans, Streetmachines, Prostreets, Trikes, Kit-Cars en Replica's vormen een show op zich op het buitenterrein. Uiteraard zullen er in diverse categorieën voor bezoeker en deelnemer prijzen te winnen zijn voor de mooiste en meest bijzondere motor of auto.

Evenementen zoals FunCar '99 zijn in de ons omliggende landen al jarenlang een happening, maar ook in Nederland verovert dit segment in snel tempo terrein. Het zijn niet alleen de vierwielers die in de belangstelling staan maar ook de motoren. Het zal dan dit jaar ook weer moeilijk voor de bezoeker zijn om de replica's te onderscheiden van de originelen. Het bouwen van een kit-car of custom car is dan ook een vak apart.

Binnen in ExpoDome en de Spykerhal zal een show te zien zijn van auto's en motoren die nog nooit in Nederland te zien zijn geweest. Tevens worden er op de beurs onderdelen en aanverwante artikelen aangeboden. Voor de bezoeker is er ook de gelegenheid om kennis te maken met het splinternieuwe AutoDome en de overige attracties van het Autopretpark van Autotron.

FunCar '99 is op zaterdag 11 en zondag 12 september geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt ƒ. 19,50, voor kinderen van 4 tot 12 jaar ƒ. 17,50.

Autotron is gelegen aan de A50 ''s-Hertogenbosch - Nijmegen. Met openbaar vervoer: OV/Reislijn 0900 9292 (niet kostenloos) Autotron Infolijn: 073 523 33 00.

Rosmalen, augustus 1999

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie