Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brandweer Delfzijl op tournee

Datum nieuwsfeit: 11-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl

INFORMATIE

07-09-1999

Brandweer Delfzijl op tournee

In het kader van de jaarlijkse brandweerdag, zal de Brandweer Delfzijl zich op zaterdag 11-09-1999 rijdend presenteren aan de inwoners van haar verzorgingsgebied. Met een colonne van maar liefst 14 voertuigen trekt het korps de gehele dag langs de diverse dorpen.

Nieuwe voertuigen

Vanaf 9.00 uur gaan de brandweerlieden op pad om de brandweer nader aan de bevolking voor te stellen. Aan de colonne wordt deelgenomen door onder andere de tankautospuiten van Bierum, Wagenborgen, Woldendorp en Delfzijl. Ook de totaal gerenoveerde ladderwagen rijdt mee, vergezeld door de inmiddels antieke Chevrolet autoladder uit 1959. Geheel nieuw is de DAF65 containerauto met de onlangs afgeleverde schuimbluscontainer. Deze container bevat naast 6000 liter water tevens 1000 liter schuimvormend middel ten behoeve van de bestrijding van onder andere vloeistofbranden. Ook de tweede containerauto met dompelpompunit, welke in het kader van de landelijke rampbestrijding door het Ministerie van Binnenlandse Zaken in Delfzijl is gestald, neemt aan de colonne deel. Helaas zijn een aantal nieuwe voertuigen, zoals een nieuwe tankautospuit, duikwagen en hulpverleningsvoertuig, nog in opbouw en niet gereed om dit jaar mee te rijden.

Op diverse plaatsen zullen de voertuigen blijven stilstaan zodat het materieel kan worden bekeken. De aanwezige brandweerlieden kunnen liefhebbers technische inlichtingen verstrekken en tevens informeren over de functie van vrijwillig brandweerman of vrouw. Omdat sinds enkele jaren ook Nieuwolda tot het verzorgingsgebied van de Delfzielster Brandweer behoort gaat de rit ook door de Hoofdstraat van Nieuwolda.

Kleurwedstrijd

Bij de rijdende informatiestand kan men zich niet alleen opgeven als vrijwilliger maar tevens de kleur- en bouwplaten verkrijgen welke bedoeld zijn voor de kleurwedstrijd. Nadat deze zijn ingekleurd kunnen deze tot 25 september worden ingeleverd. Voor de diverse leeftijdcategorieën zijn dan leuke prijzen beschikbaar. De winnaars worden begin oktober bekendgemaakt.

Route + richttijden

Opstellen Wagenborgen G. Boelmaweg 9.30 uur

Opstellen Nieuwolda Hoofdstraat Trefpunt 10.00 uur

Opstellen Woldendorp aan de Gorterweg 10.30 uur

Opstellen Termunten aan A. Olderweg 11.15 uur

Opstellen Borgweg Farmsum 11.45 uur

Opstellen Gevelsteen 13.00 uur

Opstellen Landstraat 13.30 uur

Opstellen Ubbenslaan 14.00 uur

Opstellen Bierum aan de Hereweg 14.30 uur

Opstellen Spijk aan Hoofdweg Zuid/Nesweg 15.00 uur

Opstellen Godlinze aan Allersmaweg 15.30 uur

Opstellen Holwierde aan de Nansumerweg 16.00 uur


----------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------

Nadere informatie verstrekt de Commandant Brandweer de heer J.H. v.d. Maat, telefoon 0596-639395

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie