Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Halve finale Amev/Hippo Dressuur Cup

Datum nieuwsfeit: 11-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hoefnet

Halve finale Amev/Hippo Dressuur Cup

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 september werd de Halve Finale van de Amev/Hippo Dressuur Cup Klasse Z2 1999 gereden. De Halve Finale bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel is het rijden van de Klassieke Proef, hieraan hebben 30 combinaties deelgenomen, de 12 best geplaatste combinaties gingen door naar het tweede onderdeel. Dit is het rijden van de Kür op Muziek wat tijdens deze Halve Finale een belangrijke rol speelt.

Bart Bax met zijn hengst Krawall (V: Focus) stak met de Kür op Muziek met kop en schouders boven de concurrentie uit. Merieke Voorneveld met de Elmshorn zoon Kobalt stond na de Klassieke Proef op de eerste plaats en eindigde in het totaalklassement door haar Kür op de tweede plaats. Annemiek Vincourt-Krom met Seraphin (V: Sion) stond na het eerste onderdeel op een gedeelde vierde plaats, de tweede plaats in de Kür leverde haar in de eindstand een wit lint op. Seth Boschman met Hippo's Bel Air (V: Kennedy) stond na een sterke Klassieke Proef op de vierde plaats en Arthur van Rooy met Sultano (V: Sultan) behaalde twee maal een overwinning in de Halve Finale, waarvan hij met Sultano naar Amsterdam zal afreizen. Voor Anne-Kee Oostra-Schapendonk verliep de Kür minder leuk.. Na de Klassieke Proef stond ze op de vierde plaats met Karansa (V: Fair Play). In de Kür ging het uitzicht op Amsterdam helaas geheel verloren. Anne Kee werd zesde en is de eerste reserve voor de finale.

De finale wordt 5 december 1999 tijdens Jumping Amsterdam in de RAI gehouden.

©Hoefnet 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie