Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zwolsman wint Formule Ford race

Datum nieuwsfeit: 12-09-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
X-MIME-Autoconverted: from 8bit to quoted-printable by smtp.euronet.nl id RAA04186

PERSINFORMATIE CHARLES ZWOLSMAN

Zwolsman wint Formule Ford race

Oschersleben, Duitsland, 12 september 1999 - Charles Zwolsman jr. heeft zondag op het circuit van Oschersleben de wedstrijd gewonnen voor het Duits kampioenschap Formule Ford. De inwoner van Lelystad, die vorige week bij een race voor het Frans kampioenschap derde werd, won de race die vooral in het begin werd gekenmerkt door veel positiewisselingen aan de kop van het veld.

Zwolsman startte de wedstrijd in het oosten van Duitsland als derde. De voormalig topkarter maakte een bliksemstart en pakte in de eerste ronde de leiding door Timo Bernhard te passeren. Wat volgde was een fraai gevecht met Bernhard en kampioenschapskandidaat Jörg Hardt. In de tweede helft van de race greep Zwolsman definitief de eerste plaats. De concurrentie, met name Hardt, kwam weliswaar soms erg dichtbij maar Charrel hield het hoofd koel en kwam als eerste over de streep.

Deze overwinning is het (voorlopige) hoogtepunt in het seizoen van Charles Zwolsman. De 20-jarige coureur debuteert dit jaar in de autosport, als coureur van het sterke Eifelland-racing. In het begin van het seizoen werd Zwolsman geplaagd door wegliggingsproblemen met zijn Van Diemen Formule Ford. Vooral op hobbelige baangedeelten kwam hij in de problemen. Maar nadat Zwolsman's bolide werd aangepast eindigde Zwolsman constant in de subtop.

Ross Zwolsman, de jongere broer van Charles, rijdt het Frans kampioenschap Formule Ford. De pas 17-jarige Ross komt uit in het B-kampioenschap, waarin wordt gereden met één jaar oude auto's. Volgend jaar rijdt Ross waarschijnlijk het Duits kampioenschap Formule Ford, Charles stapt mogelijk over naar de Formule 3.

Uitslag race Duits kampioenschap Formule Ford. Oschersleben (D). 12 september 1999.

1 Charles Zwolsman jr. 14 ronden in 21:47.399
2 Jörg Hardt + 0.718
3 Benny Eber + 1.239
4 Mike Schmidt + 1.543
5 Christian Hohenadel + 1.710

Voor meer informatie: telefoon 0320 - 240302

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie