Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start reconstructie Markt Hoogeveen

Datum nieuwsfeit: 13-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Hoogeveen


7 september 1999

Start reconstructie Markt Hoogeveen

Volgende week maandag 13 september start de reconstructie van de Markt en directe omgeving in het centrum van Hoogeveen. De gemeente heeft aannemer KWS (Koninklijke Wegenbouw Stevin) de opdracht gegeven de werkzaamheden uit te voeren. Het gaat om het saneren van de vervuilde grond onder een deel van het marktterrein en om het herinrichten van het marktterrein en de wegen rondom. De werkzaamheden zullen op zijn vroegst eind volgend jaar gereed zijn. De vernieuwde Markt gaat er verzorgd en een stuk groener uit zien.

De werkzaamheden zijn in vier fasen verdeeld. De eerste fase, naar verwachting nog dit jaar afgerond, omvat de reconstructie van de Schoolstraat (vanaf de kruising bij de ALDI) en de Willemskade tot aan de inrit naar het Mauritsplein. Behalve een asfaltweg komen er fiets- en voetpaden. In de tweede fase komt de de sanering aan de orde en de aanleg van het parkeerterrein tussen Vaganza en de Tamboer. De sanering loopt door in de derde fase, waarin ook de aanleg van het evenemententerrein is gepland. De vierde fase omvat de aanleg van de Willemskade vanaf de inrit naar het Mauritsplein tot aan de Brinkstraat.

Sanering

De grondsanering is nodig in verband met de verontreiniging van een deel van het huidige markterrein met arseen, een zwaar metaal. De oorsprong van het arseen is onbekend. Het is vermoedelijk meegekomen met het aanvulzand dat destijds bij de aanleg van de markt is gebruikt. De sanering is preventief en niet naar aanleiding van actuele risico's voor de volksgezondheid en het ecosysteem.

Parkeren

Het huidige terrein wordt in tweeën geknipt. Het noordelijk deel is bestemd voor parkeren en grote evenementen. Het college stelt overigens voor om hier betaald lang parkeren in te voeren, nu geldt er nog vrij parkeren. Het zuidelijk deel is bestemd voor betaald kort parkeren.

De verkeerssituatie

De Schoolstraat en de Willemskade gaan in een vloeiende bocht in elkaar doorlopen en krijgen ter weerszijden een voet- en een fietspad. De hoofdontsluiting van het totale plein is in asfalt. Het gedeelte tussen Vaganza en de Aldi wordt voetgangersgebied. Het evenemententerrein heeft straks nog maar één in-/uitgang. Het Museumlaantje tussen de Muziekschool en Museum De 5000 Morgen wordt doorgetrokken tot de Schoolstraat.

Auto en bus

De gemeente geeft tijdens de reconstructie via borden aan waar een verkeersafsluiting geldt. Omleidingroutes worden niet aangegeven, omdat de bestemming van het verkeer in het centrum divers is. De routes van de buslijnen gaan wel anders lopen. Arriva verzorgt hierover deze week een publicatie.

Bomenplan

De huidige stenen aanblik van de Markt gaat drastisch veranderen dankzij groenstroken en bomen. Langs het doorgetrokken Museumlaantje komen dakplatanen te staan, die op den duur voor een overgroeid wandelpad gaan zorgen. Langs de straten komen sierperenbomen te staan, die in het voorjaar mooi bloeien. Rond het plein komt een rij van een grotere boomsoort te staan. Aan weerszijden van het doorgetrokken Museumlaantje en de fiets- en voetpaden komen groenstroken.

Meer informatie

Op het Mauritsplein staat vanaf maandag een tijdelijk onderkomen, waar mensen met vragen en opmerkingen over de reconstructie terecht kunnen bij de aannemer en gemeente. Het onderkomen zal ook telefonisch bereikbaar zijn. Het telefoonnummer is nog niet bekend en zal te zijner tijd vermeld staan in Het Torentje, de gemeentelijke pagina in de Hoogeveensche Courant. Tijdens de werkzaamheden zal de gemeente regelmatig een nieuwsbrief uitbrengen over de voortgang van het werk. De nieuwsbrief is bestemd voor alle aanwonenden.

© Copyright Gemeente Hoogeveen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie