Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start verkeersveiligheidscampagne Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 13-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Start verkeersveiligheidscampagne

'Gebruik je verstand, steek uit die hand!'

Op maandag 13 september a.s. om 15.00 uur wordt het officiële startsein gegeven voor de nieuwe verkeersveiligheidscampagne 'Gebruik je verstand steek uit die hand!'. Wethouder Gemma Smid onthult dan, samen met de bedenkster van de campagneposter Mariska Hodes, het nieuwe campagnebord op de kruising Marseillepad/Leidsewallen.

Veiligheid
De verkeersveiligheidscampagne is voortgekomen uit de Zoetermeerse Straatspeeldag 1998, georganiseerd door de Stichting BOVOS. In het kader van deze straatspeeldag werd een verkeersprijsvraag uitgeschreven met als opdracht: maak vanuit je eigen beleving een tekening van een onveilige situatie en/of bedenk een oplossing. Mariska Hodes won de creativiteitsprijs met haar ontwerp voor een nieuw verkeersbord 'Gebruik je verstand steek uit die hand!'.

Fietsers
De Werkgroep Verkeersveiligheid Zoetermeer heeft het idee van Mariska verder opgepakt en in samenwerking met het Stadsgewest Haaglanden besloten een campagne te starten over richting aangeven in het verkeer. Géén richting aangeven wekt bij andere weggebruikers irritatie op en kan tot verkeersonveilige situaties leiden. Voor de nieuwe campagne is een actiebord gemaakt met aan beide zijden een afbeelding. Aan een zijde staat het aangepaste ontwerp van Mariska met de tekst 'Gebruik je verstand steek uit die hand!'. Deze zijde van het bord is met name bedoeld voor locaties waar veel fietsverkeer passeert.

Automobilisten
Aan de andere zijde van het bord staat een afbeelding van een knipperende richtingaanwijzer met de tekst 'Laat zien wat je doet'. Deze afbeelding heeft duidelijke overeenkomsten met het provinciale logo voor richting aangeven bij rotondes. Deze afbeelding hangt langs de hoofd- en invalswegen.

De campagne duurt tot 15 oktober.

Gemeente Zoetermeer september 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie