Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderscheiding met ICOMM-CC-medaille voor ICN-directeur

Datum nieuwsfeit: 13-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Onderscheiding met ICOMM-CC-medaille

Tijdens het internationale congres van het Conservation Committee van ICOM (International Council Of Museums) in Lyon heeft Agnes Gräfin Ballestrem, plaatsvervangend directeur van het Instituut Collectie Nederland (ICN) de ICOM-CC-medaille ontvangen. Deze onderscheiding wordt éénmaal in de drie jaar uitgereikt aan personen die zich internationaal hebben onderscheiden op het gebied van behoud en beheer van roerend cultureel erfgoed.
Agnes Ballestrem ontving de medaille voor haar internationaal gewaardeerde inspanningen op dit terrein, onder meer als restaurator in Duitsland, hoofd van de restauratie-afdeling van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK, Brussel), president van het International Institute for Conservation of Historic and Artistic Works (IIC, Londen) en directeur van het Centraal Laboratorium voor onderzoek van voorwerpen van kunst en wetenschap (CL, Amsterdam, 1985-1997). Sinds de fusie van het CL in het ICN is zij plaatsvervangend directeur van laatstgenoemd instituut dat o.m. toonaangevend onderzoek doet op terreinen als inktvraat, zilverbescherming, moderne synthetische materialen en preventieve conservering.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie