Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kwartiermakers nieuwe structuur sociale zekerheid

Datum nieuwsfeit: 13-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


MINISTERIE SZW

www.minszw.nl

MIN SZW: minister De Vries

Nr. 99/155
13 september 1999

Minister De Vries en staatssecretaris Hoogervorst benoemen twee kwartiermakers voor nieuwe structuur sociale zekerheid en arbeidsvoorziening

Minister De Vries en staatssecretaris Hoogervorst van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hebben twee kwartiermakers benoemd om vaart te zetten achter het opzetten van een nieuwe uitvoeringsorganisatie voor de sociale zekerheid en arbeidsvoorziening.

Dit blijkt uit een brief die minister De Vries en staatssecretaris Hoogervorst naar de Tweede Kamer hebben gestuurd.

In de brief wordt de tussentijdse stand van zaken gegeven rond de discussie tussen kabinet en Tweede Kamer over het kabinetsstandpunt Structuur Uitvoering Werk en Inkomen (SUWI). De bewindslieden schrijven daarin verheugd te zijn dat de Kamer zich in meerderheid heeft kunnen vinden in een aantal beleidsvoornemens die in de SUWI-nota waren opgenomen. Het gaat daarbij onder meer om het inrichten van de zogenoemde Centra voor Werk en Inkomen (CWI.s), waar straks iedereen terecht kan die op zoek is naar een baan of een uitkering wil aanvragen. Ook bestaat er overeenstemming over de beoogde concurrentie bij de reïntegratie-uitvoering en de daarmee samenhangende privatisering van het reïntegratiedeel van de Arbeidsvoorziening. De voorstellen over de vormgeving van de uitvoering van de werknemersverzekeringen worden momenteel op verzoek van de Kamer nader bestudeerd. De bewindslieden streven ernaar de Kamer dit najaar te informeren over de uitkomsten van deze nadere analyse en de conclusies die het kabinet daaruit trekt voor de verdere inrichting van de uitvoeringsstructuur.

De bewindslieden wijzen erop dat het realiseren van de nieuwe uitvoeringsstructuur een omvangrijke en complexe operatie is, die zich uitstrekt over enkele jaren. Dat vereist een gefaseerde, maar ook voortvarende aanpak. Om snel te starten met die onderdelen van de operatie waarover overeenstemming is, hebben ze daarom twee


- kwartiermakers -
- 2 -

. . . Minister De Vries . . .

kwartiermakers benoemd voor de zogenoemde verkenningsfase die tot circa 2000 zal duren. De kwartiermakers zullen de regie voeren bij de privatisering van de reïntegratiewerkzaamheden van de Arbeidsvoorziening en bij het verder inrichten van de CWI.s. Verder zullen zij een projectplan opstellen voor de inrichting van het totale veranderingsproces, zodat direct aansluitend op de parlementaire besluitvorming over de uitvoering van de socialezekerheidswetten voortvarend gestart kan worden met de implementatie. De kwartiermakers vallen rechtstreeks onder de politieke leiding van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De kwartiermakers zijn de heer drs. B. van Nes, vice-voorzitter van het bestuur van de accountants-adviesorganisatie Deloitte & Touche en dr.ir. J. Rieken, partner bij hetzelfde bureau.

13 sep 99 16:41

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie