Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeentenieuws Voorschoten

Datum nieuwsfeit: 13-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Voorschoten

Actie Warm Wonen

De gemeenten en het energiebedrijf organiseren voor alle huiseigenaren in de Leidse Regio de actie 'Warm Wonen'. U kunt nu op een professionele, eenvoudige en voordelige manier uw huis energiezuinig maken door middel van isolatie (dak-, vloer en spouwmuurisolatie), HR+ glas, een HR-ketel of een zonneboiler. In de actie 'Warm Wonen' wordt alles compleet geregeld, van de aanvraag van subsidie tot de montage. Alle huiseigenaren in Voorschoten met een woning van voor 1985 hebben een informatiepakket in de bus gekregen. De grens van 1985 is getrokken omdat woningen na 1985 vaak al goed zijn geïsoleerd. Huiseigenaren met een nieuwer huis kunnen wel aan de actie deelnemen, maar moeten het informatiepakket zelf aanvragen. Het informatiepakket geeft uitleg over de maatregelen, een folder met prijzen en een antwoordkaart. Wanneer u de antwoordkaart terugstuurt, komt een adviseur bij u thuis een offerte op maat opstellen. Nadat u de offerte ondertekend heeft teruggestuurd, zal het isolatie-/installatiebedrijf contact met u opnemen. Uw energiebedrijf en de gemeenten werken samen met erkende, gespecialiseerde bedrijven. De actie loopt in september en oktober in Voorschoten. Voor meer informatie kunt u bellen met: 0800 - 0230285.
Voor meer (persoonlijke) informatie over deze actie kunt u op zaterdag 25 september tussen 10.00 - 16.00 uur terecht in het Cultureel Centrum aan de Prinses Marijkelaan 4 om het actie-aanbod te bekijken en voor persoonlijk advies. Meedoen betekent een lagere energierekening en een verhoging van het comfort en de waarde van het huis.

Terug naar begin pagina


Vrijstelling ex artikel 15 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Vanaf 15 september tot en met 28 september 1999 liggen in het gemeentehuis in de Folderkamer ter inzage:

op werkdagen: 8.30 tot 12.30 uur

op donderdagavond: 18.00 tot 20.00 uur

* Een bouwaanvraag voor het vergroten aan de zijgevel van de woning Händellaan 19

* Een bouwaanvraag voor het vergroten aan de zijgevel van de woning Haydnlaan 2

Met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening kunnen burgemeester en wethouders vrijstelling verlenen van het geldende bestemmingsplannen waarna de benodigde bouwvergunningen kunnen worden verleend.

Iedereen kan tot de laatste dag van de ter inzagenlegging schriftelijk zienswijzen naar voren brengen tegen het voornemen tot het verlenen van deze vrijstellingen

Zienswijzen kunnen gericht worden aan:

Burgemeester en wethouders van Voorschoten
Postbus 393
2250 AJ Voorschoten

Terug naar begin pagina


Wet Milieubeheer

Ontwerp-vergunning Burgemeester en wethouders zijn van plan om aan Fixet Voorschoten/Groenewegen een nieuwe, de gehele inrichting omvattende, vergunning te verlenen voor het oprichten en in werking hebben van een timmermanswerkplaats en een opslag van bouwmaterialen aan de Koninklijke Marinelaan 39 in Voorschoten. Dit vanwege de uitbreiding van de opslag en de verkoop van vuurwerk. Het ontwerp van de vergunning ligt met bijbehorende stukken tot 13 oktober 1999 vier weken ter inzage.
op werkdagen: 8.30 en 12.30 uur
op donderdagavond: 18.00 en 20.00 uur

Voor een afspraak om de stukken buiten de openingstijden van het gemeentehuis in te zien kunt u bellen naar tel. (071) 5600 752.

Tijdens de ter inzagenlegging kunt u bedenkingen inbrengen tegen het verlenen van de vergunning. Als u schriftelijk bedenkingen inbrengt, kunt u verzoeken om uw gegevens niet bekend te maken. Voor het in aanwezigheid van de aanvrager mondeling inbrengen of toelichten van bedenkingen kunt u zich melden via tel. (071) 5600 752. Eventuele bedenkingen betrekken wij bij ons besluit op de aanvraag. Tegen dat besluit kan geen beroep worden ingesteld door degenen aan wie redelijkerwijze niet kan worden verweten nu geen bedenkingen te hebben ingebracht.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tot 27 oktober een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

Terug naar begin pagina


Inspraak op ontwerp wijziging Keur van Rijnland

Tot en met 29 september 1999 ligt bij de gemeente ter inzage het ontwerp tot wijziging van de Keur van Rijnland en de toelichting daarop.

De Keur van Rijnland omvat onder andere de voorschriften ten aanzien van profielen van boezemsloten.

Belanghebbenden kunnen hun inspraakreactie schriftelijk kenbaar maken bij:
het college van dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap van Rijnland
t.a.v. hoofd Algemene en Juridische Zaken
postbus 156
2300 AD Leiden

Terug naar begin pagina


Receptie van de heer A. Snippe

Op vrijdag 17 september 1999 neemt de heer A. Snippe afscheid van de gemeente Voorschoten. De heer Snippe is werkzaam bij de gemeente Voorschoten als medewerker van het Uitvoerend Bedrijf van de sector Openbare Werken en neemt afscheid met gebruikmaking van de FPU-regeling.

Ter gelegenheid hiervan biedt het gemeentebestuur hem een receptie aan op vrijdag 17 september in het Cultureel centrum, Prinses Marijkelaan te Voorschoten.
Wilt u van deze gelegenheid gebruik maken om de heer Snippe de hand te schudden, dan nodigen wij u hierbij uit. U bent van harte welkom tussen 17.00 en 18.00 uur in het Cultureel Centrum.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie