Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tilburg werkt twee bedrijventerreinen uit

Datum nieuwsfeit: 13-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

13-9-99

Tilburg werkt twee bedrijventerreinen uit

In kader van Ruimtelijke Regiovisie Breda-Tilburg

De provincie Noord-Brabant heeft in samenwerking met de waterschappen en de gemeenten Breda, Oosterhout, Dongen, Gilze-Rijen, Goirle en Tilburg een visie opgesteld voor het gebied tussen Breda en Tilburg. Deze Ruimtelijke Regiovisie Breda-Tilburg geeft aan welke kwaliteiten van het gebied behouden en versterkt worden en welke mogelijkheden er zijn voor nieuwe ontwikkelingen. De aanleiding voor de regiovisie is tweeledig:


- Breda en Tilburg groeien naar elkaar toe door de toenemende verstedelijking en heroriëntatie van de landbouw in het gebied;
- Vooral Tilburg heeft urgent en snel ruimte nodig voor bedrijventerreinen.

De regiovisie dient als bouwsteen voor het nieuwe streekplan. Vooruitlopend hierop worden vier projecten uitgewerkt. De provincie doet er twee: 'het groene netwerk' en 'het infrastructurele netwerk' voor het hele gebied tussen Breda en Tilburg. De gemeente Tilburg werkt twee bedrijventerreinen uit:


- Vossenberg West II, in samenhang met het groene netwerk tussen Donge en Tilburg;

- Wijkevoort/ Klein-Tilburg, in samenhang met het groene netwerk ter plaatse.

Met de uitwerking is de gemeente onlangs gestart, uiteraard in samenspraak met betrokken partijen, zoals de gemeenten Donge en Gilze-Rijen. De uitwerking laat zien wat de ruimtelijke mogelijkheden zijn op deze locaties.

Voorjaar 1998 is de provincie gestart met de voorbereiding van de regiovisie, vooruitlopend op het nieuwe streekplan. Op 25 mei 1999 heeft het college van Gedeputeerde Staten de Regiovisie vastgesteld. Eind augustus 1999 is deze gepubliceerd.

Contactpersoon:
Esther de Ferrante, Concernstaf, telefoon 013 542 8991 Hans van den Berk, Stadszaken, telefoon 013 542 8677

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie